Postauksen Foodinin tuotteet saatu / sisältää kaupallisia linkkejä
MAINOS: Hei lukijani! Kokeile Nextoryn e- ja äänikirjoja maksutta 30 päivän ajan täällä 🌞 Omia kirjavinkkejäni löydät tästä postauksestani.
Koko viikon on pitänyt julkaista tämä lupaamani resepti keto-mustikkapiirakkaan, mutta mikäs nyt olisikaan parempi ajankohta ohjeelle kun näin viikonlopun kynnyksellä. Tässä parin viikon aikana olen ehtinyt leipoa tätä mustikkapiirakkaa itseasiassa jo kahdesti, molemmilla kerroilla olen syönyt koko piirakan yksin 😀 Tämä piirakkahan on aivan lempparini ja semmoinen, jota leivon yleensä ihan aina. Siksi olinkin aivan tuskissani nyt ketogeenisen aikana kun mieli teki mustikkapiirakkaa ja aloin kehitellä vähähiilarista keto-versiota tuosta perinteisestä ohjeesta.
Vehnäjauhot korvasin manteli- ja kookosjauholla, sokerin taas kalorittomalla erytritolilla, jota itseasiassa testasin ekaa kertaa tätä piirakkaa tehdessä. Ainakaan itse en erytritolilla ole saanut mitään ällömakeita lopputuloksia, joten jos on todella imelän perään, niin eivät nämä omat määräni makeuttajaa välttämättä ole tarpeeksi. Omaan mieleeni oli lopputulos kuitenkin enemmän kuin passeli!! Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että mantelijauhoista tehty leivonnainen on hieman hajoavampaa sorttia kuin perinteisestä vehnäjauhotaikinasta valmistettu. Piirakka on siis täysin sokeriton (lukuunottamatta siis mustikan luontaista sokeria) ja viljaton. Ja jos se alkuperäinen ohje kiinnostaa, niin löytyypi täältä.
Mitä tarvitset?
Pohja:
100g voita
3/4 dl Foodin Erytritol-makeuttaja
1 muna
2 dl Foodin mantelijauhoja
0,5 dl kookosjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
0,5tl Foodin Psylliumjauhe
Täyte:
Noin 250-300g smetanaa (20%)
1 muna
0,5 dl Foodin Erytritolia (voi laittaa 3/4 dl, mikäli haluaa lisämakeutta)
200g mustikoita (useimmiten pakastemustikat myydään juuri 200g pusseissa)
Täytteeseen voisi sopia erinomaisesti myös luonnollinen vanilja-aromi, meiltä ei löytynyt 🙂
Tein vähän testiä noiden jauhojen suhteen. Ekaan piirakkaan laitoin manteli- ja kookosjauhoja 50/50, tähän toiseen taas enimmäkseen mantelijauhoja, enkä ihan kamalaa eroa huomannut. Kokonaan kookosjauhoilla en tätä kuitenkaan ole tehnyt. Makuasia siis ja kookosjauheen voi varmasti jättää myös pois! Ja kokeilin tehdä tämän myös vähän pienemmällä voimäärällä (noin 50g) ja toimi aivan hyvin niinkin 🙂
Ohje:
Piirakka on mielestäni ehdottomasti paras jääkaappi-viileänä ja varsinkin seuraavana päivänä! Nam ✨
Tein tätä viikonloppuna ja ihan älyttömän hyvää jääkaappikylmänä, juustokakulle maistuu. Mieskin sanoo että nyt tätä pitää tehdä joka viikko😋 Osaatko arvioida paljonko tässä on hiilareita?
Ihana jos tykkäsit! Tuo on kyllä ihan superhyvää! 🙂 Ja hittolainen, en valitettavasti ole laskenut hiilareita tästä :/
Enpä malttanut odottaa. Söun lämpöösenä. Tuskin maltan odottaa huimiseen.
Toivottavasti tykkäsit! 🙂
Kiitos tuhannesti! Aivan ihana! Teen sitä viikoittain sun repetillä
Ihana kuulla, tämä on kyllä hyvää! 😀 Kiva jos tykkäsit!
Tuon erytriolin jätin kokonaan pois ja piirakka oli hyvää. Aine on aika kamalaa erityisherkälle, yksi annospala pistää kehon joka solun koville. Siksi ihmetyttää, miksi marjan/piirakan makeutta on korostettava. Kun on ollut yli vuoden sokeritta, maistuvat miedot maut selvästi ja ihanilta. Osaan kyllä itse soveltaa sen pois, mutta tuo aine voi vaikuttaa kehoon ikäänkuin sokeri.