Kesän kirppislöytöjä ja vinkkejäni second hand-shoppailuun

Kaupallinen yhteistyö: Pivo

Vielä muutamia vuosia takaperin olin maailman surkein kirppishaukka. En löytänyt mitään kivaa, koskaan. Viime vuosina on tilanne kääntynyt oikeastaan päinvastoin, nykyään löydän lähes säännöllisesti aivan loistavia juttuja kirpputoreilta! Ja vitsi sitä fiilistä, joka tulee kun teet niitä superkivoja löytöjä. Olen tehnyt ostoksia Facebook-kirppareilta, kirpputoriliikkeistä ja myös ihan niiltä perinteisiltä kirpputoreilta. Kirppistrendi on viime vuosina noussut aivan eri tavalla suosioon ja mielestäni kierrätysmuotivillitys on parhaimpia muotivillityksiä ikinä!

Miksi suosin käytettynä tai kierrätettynä ostamista?

 

Haluan suosia hidasta muotia, kestäviä materiaaleja, välttää pikamuotiketjujen massatuotantokappaleita ja antaa kodin tuotteelle, joka kenties muuten olisi pahimmassa tapauksessa joutanut kaatopaikalle. Usein 2nd hand-vaihtoehdot ovat vieläpä huomattavasti kestävämpiä, laadukkaammista materiaaleista ja tietysti myös kappaleina persoonallisempia, joita ei aivan jokaiselta välttämättä löydy.

Itse etsin kirppareilta usein esimerkiksi..

 

– Lastenvaatteet. Pojan vaatteet ostan oikeastaan kaikki käytettynä, koska en koe järkevänä panostaa nopeasti kasvavan lapsen vaatteisiin niin, että ostaisin kaiken uutena. Usein yhdellä tai kahdella taaperolla kiertäneet vaatteet ovat vielä erinomaisessa kunnossa. Vanhat vaatteet pistän taas itse kiertämään 🙂 Valtaosan olen ostanut Facebook-kirppiksiltä ja parilta vakkari-myyjältä.

– Sisustustuotteita. Kaikki korit, säilytysrasiat ja kipot ovat heikkouteni, bongailen nimittäin aina juuri näitä ja usein sorrun ostamaan kipon tai toisenkin, vaikka nyt en rehellisesti sanoen välttämättä semmoista tarvitsisi. Jokaisessa kipossa ja kupissa on kuitenkin säilytyksessä jotain, rakastan organisoida pientavaroita juuri säilytysrasioihin 😀 Noh, kippojen ja kuppien lisäksi olen ostanut kirpputoreilta simpukka-amppelit, ryijyn, pata-alusen, villaisen torkkupeiton ja kukkaruukkuja. Ainiin ja tietty vuosia takaperin Facebook-kirppikseltä Artekin ruokapöytämme, jonka täydensin Torista löytyneillä tuoleilla. Artekin ruokailuryhmä onkin ehkä kaikkien aikojen suosikkilöytöni, enkä luultavasti luovu siitä koskaan, heh.

-Nahka- ja mokkahameet. Ja no, hameet yleisesti. Nämä ovat ehkä parhaimpia löytöjä, joita olen viime vuosina kirppareilta tehnyt. En ole halunnut ostaa nahkahameita uutena ja pari vuotta takaperin bongasin kirpparilta aivan täydellisen nahka- ja mokkahameen, jotka ovat olleet monipuolisesti yhdisteltävissä erilaisiin asuihin. Vaatekappaleet, jotka kestävät aikaa (ja kulutusta) ovat ehdottomasti bongaamisen arvoisia. Juuri elokuun alussa löysin tuon ensimmäisten kuvien lyhyemmän kotimaisen vintage-nahkahameen, joka on täydellinen!

-Neuleita. Käsin neulotut villapaidat ja oversized-villatakit ovat mielestäni melko helppoja löytää kirpputoreilta ja toki myös kestävä hankinta! Villapaidan neulominen on työläs homma ja villaneuleista saa usein maksaa paljon, mutta kirppareilta löytää helposti villaneuleita pieneen hintaan.

Yleisesti kiinnitän kirpparishoppailussa huomiota erityisesti: Tuotteen laatuun, materiaaleihin ja siihen, tuleeko tavaralle käyttöä? Kirppareilla on myynnissä myös paljon huonolaatuista tavaraa ja houkutus voi tulla löytöihin, joille ei loppupeleissä tule paljoa käyttöä. Vaikka tuote olisi halpa, jätän sen silti ehdottomasti ostamatta, mikäli en sitä oikeasti tarvitse tai arvioin, ettei sille tule käyttöä. Joitakin hyviä kirppislöytöjä olen pistänyt myös kiertämään myymällä itse kirpputorilla ja hyvänlaatuisilla, laadukkaista materiaaleista valmistetuilla tuotteilla on aina myös hyvä jälleenmyyntiarvo!

Olen aikaisemmin kirjoitellut Pivosta arjen kaverimaksamisessa ja verkkomaksamisessa. Kotimainen maksusovellus on myös kirpparihaukan paras kaveri. Pivo käy nimittäin mainiona ja turvallisena maksuvälineenä kirpputoreilla ja Facebook-kirppareilla, ilman käteistä tai pitkiä IBAN-tilinumeroita. Pivolla voit siirtää rahaa toiselle pelkän puhelinnumeron perusteella Siirto-maksuna, jolloin maksu välittyy reaaliaikaisesti Osuuspankin ja Nordean tileille.

Mikä parasta, soveltuu Pivo kaikkien pankkien asiakkaille ja mukautuu käyttäjänsä tarpeisiin, koska Pivo on omanlainen. Lisäksi toimii Pivo turvallisena ja helppona maksuvälineenä jo useissa verkkokaupoissa, joka nopeuttaa ja turvaa verkkomaksamista kun maksajan korttitietoja ei koskaan luovuteta myyjälle tai kolmansille osapuolille. Pivosta löydät myös useita lisäsovelluksia, kuten CityShopparin, Kotipizzan, TableOnlinen sovellukset, sekä mahdollisuuden lisätä Pivoon opiskelijakorttisi tai ostaa paikallisliikenteen bussilippuja.

Mitä juttuja olen kesän aikana löytänyt kirpparilta?

 

Kerroinhan, että erinäiset säilytysrasiat, kipot ja kupit ovat ehdottomasti heikkouteni kirppareilla! Kesällä löysin tuon kristallikulhon (=sokerikon?) muistaakseni neljällä eurolla ja oli täysin selvä homma, että siitä tulee uusi säilytyskippo koruilleni. Noita kristallikippoja on muuten kirppareilla aika paljon myynnissä, tekisi mieli ostaa vielä toinen. Tuon pienen sydämen muotoisen puisen rasian ostin muistaakseni eurolla ihan vain siksi, että se oli niin söpö. Hauska esimerkiksi sormusten säilytykseen tai muille ”pienille aarteille”.

Koreja jahtaan myös aina! Kesällä aloin bongailla myös kivoja vintage-kukkaruukkuja, mutta toistaiseksi olen löytänyt vain yhden, tuon taustalla olevan punaruskean. Säilytyskoreja olen ostanut pari pojan huoneeseen. Niille kun varmasti tulee tarvetta kun alkaa kertyä kaikenlaista keräilytavaraa. Tuo kullan sävyinen ”säilytyskattila” oli jotenkin niin random, mutta silti niin hauska, etten voinut jättää sitä ostamatta. Toistaiseksi olen säilyttänyt siellä esimerkiksi tarot-kortteja piilossa pojalta, joka tykkää heitellä kortit aina ympäriinsä 😀

Näiden simpukka-amppelien bongaamisesta olin aivan tohkeissani kesällä. Sopivat nimittäin aivan täydellisesti meille kotiin. Jäi hieman harmittamaan, etten ostanut vielä kolmatta tämmöistä ja olenkin yrittänyt bongailla näitä lisää.

Tämä kotimaista tekoa oleva vintage-nahkahame on ehkä suosikkini kesän löydöistä! Muistaakseni maksoin hameesta 15€ ja olin niin iloinen tämän oltua oikeaa kokoa! Kirppiksellä on aina arpapeliä sen suhteen mitä eteen sattuu tulemaan ja karuinta on se kun löytää jotain aivan mieletöntä, mutta tietysti aivan väärässä koossa. Seuraavaksi pitää varmaan hankkia ompelukone ja alkaa kustomoimaan kirppislöytöjä 😉

 

Löytyykö sinulta jo Pivo? Voit ladata sovelluksen maksutta sovelluskaupasta Pivon sivujen kautta täältä

 

Mitä te bongailette kirppareilta?

 

 

2 vastausta artikkeliin “Kesän kirppislöytöjä ja vinkkejäni second hand-shoppailuun”

  1. Bongasin juuri pari viikkoa sitten tuollaisen simpukka-amppelin s-marketista! 😀 Maksoi muistaakseni alle 2e.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.