Keto-ohje: VHH-pizzapohja x 2

Ketogeenisen ruokavalion aloitettuani olen testaillut paria erilaista vhh-pizzapohjaa. Koska rakastan pizzaa (ja varsinkin white pizzaa), oli mahdollinen pizzanhimo yksi murheenkryyneistäni ketodietille ryhtyessäni. Korvaavien juttujen kehittäminen on loppupeleissä ollut melko yksinkertaista, oli kyseessä sitten pizza tai mustikkapiirakka. Henkilökohtaisesti syön jo ravintoarvojenkin puolesta huomattavasti mielummin mantelijauhosta valmistettuja juttuja, kuin vehnähöttöä. Eli vaikket noudattaisi ketoa, mutta kärsit esimerkiksi vehnäpöhöstä tai turvotuksista, testaa ihmeessä näitä vehnättömiä versioita.

Makuja on monia ja siispä halusin jakaa ohjeet kahteen erilaiseen keto-pizzapohjaan, kokeilemalla nimittäin varmasti löytyy se oma suosikki! Toinen ohjeista on kukkakaali-pizzapohja ja toinen Keto Kickstart-reseptikirjan Fathead-pizzapohja. Oma suosikkini näistä kahdesta on jälkimmäinen 🙂

Ainekset / fathead-pizzapohja (1 pohja, kirjassa tuplattu ohje 2:lle pohjalle):

4dl mozzarella-raastetta

1 muna

3 rkl Philadelphia-tuorejuustoa

75g mantelijauhoja

hyppysellinen suolaa

Ohje: Sulata mozzarella mikrossa tai uunissa 200c, noin 5min. Sekoita sulaan mozzarellaan loput ainekset seuraavassa järjestyksessä: Tuorejuusto, kananmuna ja mantelijauho. Sekoita taikinaa niin, ettei se enää tartu käsiin ja lisää tarvittaessa mantelijauhoja.

Aseta taikina kahden leivinpaperin väliin ja kauli littanaksi. (Jos taikina on ehtinyt jäähtyä ennen kaulimista, voit lämmittää sen uudelleen uunissa.) Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja laita esikypsymään 200c uuniin, kunnes pinta on saanut aavistuksen väriä (noin 10min). Ota pohja uunista, lisää täytteet ja laita pizza takaisin uuniin noin 7-10minuutiksi, kunnes juusto on sulanut.

Ainekset / Kukkakaali-pizzapohja:

1 keskikokoinen kukkakaali

1 dl parmesanraastetta

2 munaa

Ohje: Möyhennä raaka kukkakaali esimerkiksi sauvasekoittimella kukkakaaliriisiksi, eli pieneksi silpuksi, mutta älä kuitenkaan soseuta. Sekoita mukaan munat ja juustoraaste. Muotoile taikina leivinpaperin päälle pizzapohjaksi ja paista 200c lämmöllä noin 25min. Ota pohja pois uunista, lisää päälle täytteet ja paista vielä 10 min.

Pahoittelen hieman ankeita pizzakuvia 😀

Oletteko jo testailleet jompaa kumpaa näistä?

Tai onko kenties suositella jotain aivan huippua keto-pizzapohjan ohjetta?

 

Ensi viikolla lähtee itseasiassa testiin kolmas pohja. Kerron, mikäli päihittää nämä 🙂

 

 

6 vastausta artikkeliin “Keto-ohje: VHH-pizzapohja x 2”

 1. Moi, itse teen todella helpon pizzapohjan. Tästä tulee n pellillinen, riippuu uunipellin koosta.
  Riko kulhoon 4 munaa ja 4 reilua desiä tavallista juustoraastetta.
  Vatkaa ne haarukalla sekaisin.
  Kaada pellille, tasoita tasaiseksi ja laita kuumaan uuniin, 225 astetta n 12-15 min.
  Kun irtoaa paperista ja on ruskehtavaa on valmis.
  Ota pois, lisää omat täytteet ja paista kunnes juusto on sulanut.
  Pohjasta kuuluu tulla vähän kuivahko, muuten maistuu kananmuna ja se ei ole hyvää.
  Itse harjoittelin tätä alkuun pienellä ohjeella, 2 munaa ja 2dl juustoraastetta.
  Käytä leivinpaperia, ei voipaperia.

 2. Tein tuon fathead-pohjan kaksinkertaisena mutta en viitsinyt sulattaa juustoa vaan iskin kaikki ainekset monitoimikoneeseen, lorautin sekaan vielä 1-2rkl oliiviöljyä ja surautin koneella taikinan valmiiksi. Voitelin leivinpaperin öljyllä ja levitin taikinan uunipellille kylmällä vedellä kostutetuin sormin. 15 min uunissa ja sitten vasta täytteet päälle. Tuli erinomainen pizza. Kiitos ohjeesta!

   1. Kannattaa, koska oli tosi helppo ja nopea tehdä. Juuston sulattaminen on näin tehden turha välivaihe. Se sulaa esipaiston aikana ihan yhtä lailla. Taikinaa on helppo työstää ja käsitellä kun juusto ei jämähdä kesken kaiken.
    Tänään vielä lämmitin pizzaa mikrossa, oli edelleen oivallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.