DIY: Puuterinen Chunky Beanie

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen , virkattujen minikorien ohjeen ja muita helppoja ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Vilautin viime viikolla Instan puolella tätä uusinta itselleni neulomaani pipoa, joka itseasiassa oli ”käsitöiden to-do-listallani” varmaan lähes parin vuoden ajan. Lähes kaikki neulomani pipot ovat käännettävällä resorilla, eikä varmasti tarvitse erikseen mainita, että rakastan yli kaiken pipoja käännettävällä resorilla! Kävin ostamassa langat tätä pipoa varten jo yli kuukausi takaperin ja pipo valmistui muutaman illan työstämisen jälkeen viime viikolla. Tämä on itseasiassa ensimmäinen tähän tyyliin neulomani pipo.

Aivan täysin tyytyväinen en ole lopputulokseen, mutta koska pipo sai paljon kiinnostusta Instan puolella, päätin jakaa ohjeen myös täällä. Haluan tehdä pientä hiontaa tähän ja voi olla, että teen vielä pojalle pipon tällä samaisella ohjeella. Jos olisin tehnyt tämän jollekin toiselle, en olisi suostunut luovuttamaan pipoa eteenpäin  😀

Ohje on tosiaan bongattu No Home Without You-blogista täällä ja tämä on ohje Samuji-tyyliseen tuplapaksuiseen pipoon. Itse käytin tähän ohuehkoa alpakkalankaa, josta neuloin tuplana, mutta mielestäni tähän olisi sopinut jokin hieman paksumpi lanka, jolloin pipo olisi ollut vieläkin muhkumpi ja neulos hieman siistimpää. Huom! Ohje on melko pieneen päähän, mikäli tahdot isomman koon, löytyy tuolta alkuperäisestä ohjeesta linkki myös suuremman pipon ohjeeseen.

Mitä tarvitset? 5mm sukkapuikot ja haluamaasi lankaa. Itselläni oli 4 kpl 25g ohutta alpakkalankaa, eli lankamenekki oli noin 100g. Totesin, että käyttämäni lanka oli ehdottomasti tähän liian ohutta vaikka neuloin tuplana ja jos myöhemmin jaksan, kokeilen tehdä pipon yhdistämällä tätä mohairlankaa ja tätä alpakkalankaa. Sävy nimittäin ehkä täydellisin ikinä! 💕

Ohje: Luo 12 silmukkaa ja jaa tasan neljälle puikolle. Jatka pyörönä neuloen ensimmäinen kerros oikein. Seuraavat 16 kerrosta (kerrokset 2-16) lisää jokaisella kerroksella 4 silmukkaa, yksi per puikko ja aina samaan kohtaan. Lisäysten jälkeen pitäisi silmukkamäärän olla 72. Neulo sileää neuletta (oikein) seuraavat noin 13cm.

Sileän neuleen jälkeen siirrytään joustinneuleeseen, eli neulotaan 1 oikein kiertäen, 1 nurin-yhdistelmää resoriksi noin 20cm. Itse tosin neuloin 1 oikein, 1 nurin, huomasin itseasiassa vasta nyt tuon kiertäen oikein, ups. Joustinneuleen jälkeen siirrytään sileään neuleeseen, jota neulotaan seuraavat noin 19cm. Tämän jälkeen aloitetaan kavennukset seuraavaan tyyliin: Ensimmäisellä kavennuskerroksella neulotaan 6 oikein, 2 yhteen. Seuraavalla taas 5 oikein, 2 yhteen ja jatketaan tähän tyyliin, kunnes puikoilla on jäljellä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Lähteekö tämä ohje testiin?

Ja kiitos vielä Kaisalle loistavasta ohjeesta ✨

 

 

5 vastausta artikkeliin “DIY: Puuterinen Chunky Beanie”

  1. Moi! Saanko udella mitä lankaa tämä pipo on? Ja erityisesti sävy olisi hakusessa! <3

  2. Hei!
    Ostin pari päivää sitten chunky beanien ohjeen sinulta ja pipo on tekeillä!
    Mutta kokemattomana neulojana mietin, että miksi resoriosa on patenttineuletta eikä joustinneuletta? Omaan silmään lopputulos näyttöä niissä samalta.

    Ja toinen kysymys: onko kuvissa resori osa kolminkertainen vai kaksinkertainen? Kuvissa ei ainakaan näy aloitisriviä, mutta taite koko matkalta vai vaan yläreuna?

    Kiitos!

    1. Moi! Kiitos ohjeen ostosta 🙂 Patenttineuleen ja joustinneuleen jälki on hieman erilaista, ainakin itselläni on joustinneuleen tulos huomattavasti epäsiistimpää! Resori käännetään kahdesti ympäri, eli käytännössä koko resori sivuille. Eli periaatteessa siis kolminkerroin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.