Keto-ohje: Mustikka-jogurttimuffinit

Näistä keto-resepteistä on muodostunut melkeinpä viikottainen rutiini! Viime viikonloppuna testasin ensimmäistä kertaa leipoa keto-muffinseja, jotka syntyivät marjoista ja kreikkalaisesta jogurtista. Käytin mukana myös mascarponea, koska halusin käyttää purkin pois jääkaapista, mutta se ei ole ainesosana välttämätön. (EDIT: Nyt kun tein näitä toisen kerran, olivat parempia juurikin pelkällä jugulla!) Näiden jälkeen haluaisin testailla myös muita keto-muffinseja, tuleeko teille mieleen hyviä täytteitä? Milläköhän voisi korvata suklaan? Joku suklaa-maapähkinä-yhdistelmä voisi kuulostaa oikein hyvältä. Mutta sitten näihin mustikka-jogurttimuffinseihin. Tällä ohjeella tuli muistaakseni noin 16 isohkoa muffinsia.

Ainekset:

50g voita

3 munaa

1 dl erytritolia

200g Kreikkalaista jugua

5dl mantelijauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl psylliumia

hyppysellinen kardemummaa

hyppysellinen suolaa

100g Mustikoita (laitoin itse sekaan myös vähän vadelmia)

Ohje: Sulata voi. Vatkaa keskenään kulhossa voisula ja erytritol. Lisää munat, kreikkalainen jugu (ja halutessasi mascarpone), sekoita tasaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään kuiva-ainekset (leivinjauhe, psyllium, suola, kardemumma ja mantelijauhot) ja lisää mukaan samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä mukaan mustikat ja sekoita ne tasaisesti taikinan sekaan. Annostele muffinivuokiin lusikalla ja paista uunissa 175c noin 30minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin pinnan.

 

Ihanaa viikonloppua! ✨

 

 

5 Replies to “Keto-ohje: Mustikka-jogurttimuffinit”

  1. Raakakaakaojauhetta käytän moneen! 🙂 Kaakaonibsit tuovat mukavan rakenteen ja purutuntumaa. Voisivatko sopia muffineihinkin.

    1. Hei mitä ihmettä! 😀 Olinkohan tarkoittanut, että kreikkalainen jugu TAI mascarpone, itse en muistaakseni käyttänyt kreikkalaista! 🙂 Kiitti kun huomasit!

      1. Näköjään tuossa postauksen alussa olikin edit, että olin todennut paremmaksi ilman niitä, ehkä sen vuoksi olin säätänyt jotain ohjeen kanssa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *