Keto-ohje: Sokeriton pähkinäsuklaa

Sisältää affiliate-linkkejä

En ole koskaan ollut järin suuri raakasuklaan ystävä, mutta suureksi yllätyksekseni olen reilun viikon aikana suorastaan koukuttunut näihin keto-pähkinäsuklaisiin, joita olen innostunut tekemään jo kolmesti ostettuani I love me-messuilta hieman täydennystä keto-kokkailujuttuihin. Suklaista ehdoton suosikkini on Fazerin hasselpähkinäsuklaa ja nimenomaan se, jossa hasselpähkinät ovat kokonaisia. Siispä päädyin testaamaan keto-versiota siitä, toki eri pähkinöillä. Rakastan macadamiapähkinöitä yli kaiken, mutta harvemmin raaskin niitä ostaa korkeahkon hinnan vuoksi, paitsi nyt messuilta. Macadamiapähkinät sisältävät todella vähän hiilihydraatteja ja hyvien rasvojen lisäksi reippaasti magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia. Hyvän maun lisäksi ovat siis ehdottomasti myös terveellistä naposteltavaa. Täytyy siis tästä eteenpäin pitää macadamia-varastot kunnossa! Nimimerkillä: Napsin päivittäin varmasti ainakin pienen kourallisen näitä 😀

Tarvitset näihin helppoihin suklaaherkkuihin vain oikeastaan kolmea ainesosaa, halutessaan voi suklaita tuunata lisäämällä siemeniä, muita pähkinöitä, pakastekuivattuja marjoja tai mitä ikinä keksiikään. Tässäpä muuten kiva idea esimerkiksi joululahja-ylläriksi, itse tehdyt ja vieläpä terveelliset suklaat!

Ainekset:

2dl raaka-kaakaomassaa, itsellä tämä Foodinin kaakaomassa

Kourallinen suosikkipähkinöitäsi. Itse olen käyttänyt macadamiaa, joka on aivan ehdottomasti suosikkini. Perässä kakkosena tulevat parapähkinä ja mantelit

1/4-0,5 dl erytritolia makeutukseen, itselläni vakiotuotteena tämä Foodinin erytritoli, jota käytän kaikenlaisessa keto-leivonnassa

Steviatippoja (noin 5 tippaa), jos haluaa hifistellä makeutuksen suhteen. Käytän välillä keto-leivonnassa makeutukseen myös Nick’s Stevia Dropseja, joissa mukana vanilja-aromi

Ohje: Sulata kaakaomassa esimerkiksi vesihauteessa. Eli keitä kattilassa pohjalla vettä, nosta levyltä ja laita kaakaomassa kattilaan lämpöä kestävässä astiassa tai kahvikupissa. Nosta kansi päälle ja anna kaakaon sulaa lämpöhauteessa. Voit välillä sekoittaa massaa.

Lisää sekaan erytritol ja stevia. Sekoita kunnolla ja testaa makeutus maistamalla. Kun seos on sekoittunut (ja sopivan makea omaan makuun), annostele massa haluamiisi astioihin tai muotteihin. Tähän käyvät esimerkiksi jääpalamuotit, itse käytin randomisti jotain tuommoisia jääkaapin kananmuna-pidikkeitä, lol 😀 Ajoivat hyvin asian. Täytyykin käydä ostamassa uusia kivoja jääpalamuotteja jos tekee näitä joskus lahjaksi. Lisää pähkinät ja anna jäähtyä. En jaksanut rikkoa pähkinöitä rouheeksi, koska pidän itse enemmän kokonaisista pähkinöistä suklaassa, mutta makuasia.

 

Kun suklaa on jäähtynyt ja kovettunut, irrota suklaat muoteista ja herkuttele! ✨

 

 

3 Replies to “Keto-ohje: Sokeriton pähkinäsuklaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *