Keto-ohje: Maailman paras VHH/keto-pizzapohja

Tuntuu, että näistä ketoresepteistä on tullut jo jonkin sortin viikottainen perinne. Reseptit ovat nimittäin parasta blogisisältöä viikonloppuihin jos minulta kysytään! Loppuvuotta kohden on tarkoitus kehitellä uusia ketoreseptejä (erityisesti makeita), mutta yrittää tehdä myös enemmän keto-ystävällisiä arkiruokavinkkejä. Olen aikaisemmin postannut ohjeet kahteen erilaiseen VHH/keto-pizzapohjaan (löytyvät täältä), mutta tänään halusin postata reseptin, josta eräs tuttuni vinkkasi minulle. Tämä onkin itseasiassa keto-pizzapohja, jota olen useimmin tehnyt sen jälkeen kun tätä testasin. Ohjeesta tulee yksi todella yksinkertaistettu pizzapohja (noin pakastepizzan kokoinen) ja tämä valmistuu hujauksessa.

Pahoittelen näitä karseita kuvia, ruokakuvien ottaminen ei tosiaankaan ole vahvuuksiani 😀

Ainekset:

2 munaa

1-1,5 dl mantelijauhoja

1 rkl psylliumjauhoa

ripaus suolaa

1-2 rkl oliiviöljyä

Ohje:

Riko munien rakenne kulhosta. Lisää mukaan psyllium, suola ja mantelijauhot samalla sekoittaen. Lisää lopuksi mukaan oliiviöljy. Sekoita, kunnes taikina on tasainen massa. Painele leivinpaperille, voit myös laittaa taikinan kahden leivinpaperin väliin ja kaulia ohueksi. Paista 200c uunissa noin 20min tai niin kauan, kunnes juusto on saanut kultaisen värin.

Itse olen jo kauan syönyt pelkästään valkoista pizzaa (ilman tomaattikastiketta), joten siitä syystä on tämäkin tehty ilman sitä 😀 Suosikkitäytteitäni ovat mozzarella, feta ja oliivit. Tähän lisäsin myös vähän tomaattia!

 

Onko teillä jokin suosikki VHH/ keto-pizzapohjista? Juustopohja? Kukkakaalipohja? Vai kenties mantelijauhopohja?

 

 

8 Replies to “Keto-ohje: Maailman paras VHH/keto-pizzapohja”

  1. Nyt nayttaa niin hyvalta, etta taa lahtee ens viikolla kokeiluun! Kiitoksia inspiraatiosta! 🙂 Viela selvennykseksi, voitko kertoa, etta tarkoittaako valkoinen pizza siis tosiaan sita, etta pohjalla ei ole yhtikas mitaan kastiketta? Vai tarkoittaako valkoinen pizza sita, etta se on valkoisista aineksista tehty kastike?

    1. Kerro sitten mitä tykkäät! Valkoisen pizzan soossit vähän vaihtelee, jotkut käyttää pohjassa esim öljyä ja mozzarellaa, joillain on siihen joku oma kastike, esim ranskankermasta. Mä teen yleensä itse mozzarellalla ja öljyllä 🙂

  2. Nams, tätä vois kokeilla! Mun suosikki on ollu vuosia Vyötärön metsästäjän pizzapohja (löytyy googlella tolla nimellä), tosta oon tehny vaikka millasilla jauhoseoksilla kokeiluja 🙂

  3. Heippa Iines, halusin vain kertoa sulle, etta pizzapohja tehty ja ai etta kuinka hyvaa tuli! Iso kiitos reseptista! Innolla odotan jo seuraavaa kertaa ja paan sisalla pyorii jo erilaisia variaatioita mita voisin lisata pizzan paalle. Tonnikala vois olla aika hyva 🙂 Hyvia naa sun kaikki ketopaivitykset!

    1. Jee, kiva jos tykkäsit! Ja testaa myös noita kahta muuta keto-pohjaa! Tonnikala voisi muuten olla bueno, kiitti muistutuksesta, en nimittäin ole aikoihin ostanut 😀

  4. En tiedä sopiiko rahka ketpdieettiin, mutta mä oon tehnyt rahkapizzapohjan, johon tulee:
    1 prk rahkaa (250g)
    1 kananmuna
    1 dl jauhoja (venhä-, ruis- tms)
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa

    Tästä tulee tosi löysä pohja, joten jos haluaa laittaa tomaattikastiketta päälle , niin pohjaa kannattaa hetki paistaa. Toimii musta hyvin kyllä muuten! Oon testannut myös kukkakaalipohjaa, joka oli hieman työläs mun makuun sekä kananmunapohjaa, joka maistui (ylläri) liikaa kananmunalta. 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *