Aineettomat joululahjavinkkini x 8

Emme ole vuosiin ostaneet virallisesti jouluna lahjoja ja voi olla, ettemme tee sitä tänäkään vuonna lapsen lahjaa lukuunottamatta. Olen itse maailman huonoin toivomaan mitään lahjaksi, mutta noin yleisesti olen vuosi vuodelta alkanut arvostaa yhä enemmän aineettomia joululahjoja. Mielestäni elämykset ja kokemukset ovat asioita, jotka lahjoissa ovat parasta. Sen sijaan, että ostaisi turhaa tavaraa vain siksi, että ”on pakko ostaa jotain”. Kokosinkin tänään yhteen muutamia omia ideoitani aineettomiin joululahjoihin. Jospa joku lahjaideoiden kanssa kamppaileva saisi näistä inspiraatiota ✨

Float Kallion rentoutuskellunta. Lahjakortti rentoutuskelluntaan ja omaan aikaan ei voi mennä pieleen. Viime vuonna annoin miehelle isänpäivän lahjaksi lahjakortin rentoutuskelluntaan ja olenkin tässä jo kuukausia yrittänyt muistuttaa itseäni varaamaan ajan kelluntaan pitkästä aikaa. Aivan täydellinen lahja puolisolle, äidille, siskolle tai kenelle tahansa, joka kaipaa arjen rentoutusta hektisen syksyn jäljiltä. Float Kallion lisäksi on avautunut (tai avautumassa, en ole varma onko vielä auki) myös Float Roba Punavuoreen!

Lahjakortti äänikirjapalveluun. Itse kuuntelen tällä hetkellä äänikirjoja Storytelin kautta ja äänikirjat ovat mukana arjessa aivan päivittäin. Huippu lahja kirjoja rakastavalle, koska äänikirjapalvelut tarjoavat tuhansien ääni- ja e-kirjojen kattavan valikoiman. Esimerkiksi Storytel myy lahjakortteja täällä.

Kylpylälahjakortti tai staycation viikonlopuksi vaikkapa koti- tai naapurikaupunkiin. Tässäpä lahjavinkki kaikille puolisoille. Ah, itselleni kelpaisi niin joku spa-viikonloppu. Äitini on hehkuttanut Vuokatin Katinkultaa parhaimpana kylpylänä Suomessa ja sen jälkeen kun olen itse käynyt siellä joskus vuonna 2002, olen haikaillut takaisin! Ehkäpä ensi vuonna matkaamme kotimaan seikkailulle sinne.

Museokortti. Itse harkitsin museokortin hankkimista kesällä, mutta se sitten vain jotenkin jäi. Museoissa tulisi kuitenkin käytyä niin paljon enemmän museokortilla ja harkitsen sen ostamista jälleen ensi vuoden puolella. Loistava lahjaidea esimerkiksi äidille, puolisolle tai mikseipä myös äitiyslomalaiselle. Museokortin hinta on 69€ ja se oikeuttaa pääsyn maksutta 300 eri museoon ympäri Suomen. Ehdottomasti ostoslistalla itselleni ensi vuodeksi!

Hemmotteluhoito. Itse olen käynyt kasvohoidossa Helsingin Fredan Eco Beauty Wellnessissä Emilialla, joka on ehdottomasti paras (ja ihanin<3) hoito, jossa olen ikinä käynyt! Emilia on aivan huippu tyyppi ja tekee kasvohoidon aina asiakkaan ihotyypin mukaan. Hoitola käyttää ainoastaan laadukkaita luonnonkosmetiikan tuotteita. Hemmotteluhoito, jossa itse aikaisemmin olen käynyt, on poistunut valikoimista, mutta hoidot ja hinnastot löytyvät täältä. Tässä ehdottomasti joululahjavinkki esimerkiksi itselleen 🙂

Lapin reissu. Ihan paras! Vitsi, en ole koskaan saanut itse lahjaksi matkaa (tai no olenhan äidiltäni ;D), mutta itselleni olisi minireissu esimerkiksi Lappiin kivassa majoituksessa luonnon helmassa maailman paras lahja.

Lahjoitus hyväntekeväisyyteen on oiva lahja silloin kun lahjan saajalla tuntuu jo olevan ”kaikkea” tai turhien lahjojen ostaminen ei houkuttele.

Punaisen ristin kautta voit lahjoittaa esimerkiksi äitiyspakkauksen katastrofialueelle, puhdasta vettä lapselle vuodeksi tai ystävän yksinäiselle suomalaiselle.

Pelastakaa lapset RY:n kautta voit lahjoittaa tukea huostaanotetulle lapselle, mahdollisuuden koulunkäyntiin lapselle Myanmarissa tai koulutarvikkeet lapselle Nepalissa.

UNICEF:in kautta voit lahjoittaa rokotteita, ensiapupaketteja katastrofialueille ja selviytymispaketteja lapsille.

 

Itse aion ensi viikolla osallistua Joulupuu-keräykseen ja viedä lahjan lapselle Minun lahjani-toivelistan mukaisesti. Joulupuu-keräys on käynnissä Helsingin Forumissa 12.-15.12 🙂

 

Tuleeko teillä mieleen muita aineettomia joululahjoja? Valitsetteko itse ennemmin aineettoman vai aineellisen lahjan?

 

 

 

4 vastausta artikkeliin “Aineettomat joululahjavinkkini x 8”

  1. Hyviä vinkkejä! Aineettomat lahjat on nykyään myös todella suosittuja koska tavaraa alkaa olla kaikilla nurkat täynnä.

    Itsekin osallistuin useammalla lahjalla joulupuukeräykseen. Ihana tapa tehdä hyvää ja saada joulumieltä itsellekin <3

  2. Tuo museokortti on kyllä ihan paras keksintö! 👍 Itsellä ollut se alusta asti. Tulee käytyä paljon enemmän museoissa kuin ilman sitä tulisi ja rahaa säästää. Kotimaanmatkailukin entistä antoisampaa kun voi hyödyntää korttia paikallisiin museoihin. 🙂 Hyvää joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.