DIY: Chunky beanie lapselle – helppo ohje

Postaus sisältää affiliate-linkkejä / Novitan lanka saatu

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen ja muita ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Lupasin jo syksyn puolella postata blogiin ohjetta jo loppukesällä (!!) pojalle neulomastani lapsen chunky piposta, mutta homma hieman venähti. Meidän napero ei juurikaan välitä erinäisten päähineiden sovittamisesta, joten kuvaushommat ovat aina hieman kinkkisiä. Kunnes nyt viikonlopuksi tuli sopivasti pienet pakkaset tänne Helsinkiinkin ja muistin kaivaa villapiponkin tuolta jemmasta pienen päähän. Nyt siis vuorossa todella helppoa ohjetta lapsen chunky-pipoon 🙂

Mitä tarvitset? 2 kerää Novitan Hygge Wool-villalankaa (joka on muuten aivan parasta chunky-neuletöihin!!) ja 10mm (40cm) pyöröpuikot. Langan menekki muistaakseni noin 150g.

Koko: Ohjeen pipo on noin 2-4-vuotiaalle lapselle. (Jos teet 2-vuotiaalle, suosittelen tekemään esimerkiksi 3 silmukalla vähemmän kuin ohjeessa.)

Ohje: Luo puikoille 42 silmukkaa. Aloita suljettuna neuleena 2 oikein 1 nurin-joustinneuletta, jota jatketaan läpi koko työn. Neulo samaista joustinneuletta, kunnes työn pituus on noin 28 cm ja aloita kavennukset.

Kavennukset: 1. kavennuskerroksella neulo oikein yhteen oikein neulotut silmukat, neulo nurjat normaalisti nurin. 2. kerros neulotaan normaalisti 1 oikein, 1 nurin, eli edellisellä kerroksella oikein yhteen neulotut silmukat neulotaan nyt normaalisti oikein. 3. kerroksella neulotaan kaikki silmukat kaksi oikein yhteen ja jatketaan, kunnes jäljellä on noin 6 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele. Pipo on nyt valmis!

Lähteekö ohje testiin?

 

Oletteko muuten jo testanneet Novitan Hygge Woolista neulomista?

Itseäni kiinnostaisi seuraavaksi testata neuloa itselleni jotain tästä pinkistä 🙂

 

 

8 vastausta artikkeliin “DIY: Chunky beanie lapselle – helppo ohje”

  1. Joo, hyggestä tuli tehtyä panta ja villasukat! Nyt en ookkaan hetkeen siitä neulonut mitään. Täytyypä koettaa lapsellekin tehdä siitä pipo.

  2. Hei olitkos muuten julkaissut jo ne lapsen villahousut? Kun googlella löysin sen mutta postaus ei kuitenkaan löydy täältä…

    1. Joo, mutta päätin etten julkaise niitä kun ne oli otettu yhdestä neulekirjasta, enkä oikein voinut tai viitsinyt julkaista kirjasisältöä täällä 🙂 Katson jos saisin jossain vaiheessa kyhättyä jonkun oman ohjeen!

  3. Pystyisköhän tän tekeen ihan tavallisilla puikoilla vai onko pyöröpuikot välttämättömät? Siks kysyn ku kaapista löytyis oikean paksuset puikot ja lankaa, tekis mieli tehdä lapselle pipo.😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.