Lomakuulumisia ja helppo uuden vuoden rituaali

Vuosi lähenee loppuaan ja kuten varmasti joka vuosi tähän aikaan, havahdun taas kerran hämmästelemään sitä kuinka nopeasti aika on taas vierähtänyt. Aivan suoraan sanoen ei vuotta 2019 tule ollenkaan ikävä. Oikeastaan on tämä kokonaisuudessaan ollut yksi rankimmista ja ajoittain melkoista vuoristorataa. Tuskailin epäonnen vuotta 2019 jo viime helmikuussa, eikä äkkiseltään tule mieleen toista vuotta, joka olisi ollut täynnä yhtä paljon surua, murhetta ja stressiä, vaikka niiden väliin on toki mahtunut paljon hyvääkin. Itse otan ainakin uuden vuoden enemmän kuin innolla vastaan.

Näinä joulun jälkeisinä päivinä olen ajoittain jo melkein unohtanut missä päivässä mennään – asia, josta tosissaan tietää olevansa virallisesti lomamoodissa! Tapanina kävimme pojan kanssa Heurekassa ihmettelemässä dinosauruksia ja tiedejuttuja, ollaan leivottu pipareita, lisää karjalanpiirakoita, lekitty ahkerasti joululahjaksi saaduilla leluilla ja otettu rennosti. Välillä on tultu valvottua normaalia myöhempään (yli kymmeen, hui!), menty pienen kanssa yhdessä käsikädessä nukkumaan ja nukuttu parina päivänä yli yhdeksään, joka varmasti on jonkin sortin ennätys tälle vuodelle 😀 Olen saanut valmiiksi pari pipoa ja neulotun pannan, ohjeita tulossa heti kun saan jutut kuvattua!

Uuden vuoden irti päästämisen rituaali ✨

 

Näin vuoden loppumetreillä ajattelin vinkata teille eräästä uuden vuoden rituaalista, jota minulle suositeltiin itseasiassa reilu kuukausi takaperin saamassani ensi vuoden astrotulkinnassa. Samainen rituaali on itselleni jo ennestään tuttu ja sopii hyvin sovellettavaksi myös muina ajankohtina, kuten esimerkiksi täydenkuun aikaan, mutta sopii erityisen hyvin näin vaihtuvan vuoden kynnyksellä. Rituaalin voi toteuttaa uudenvuoden aattona tai vaikkapa pari päivää aikaisemmin, kuten itse tein.

Idea on pohdiskella ja listata paperille asioita, joista haluaa alkavan vuoden kynnyksellä luopua, päästää irti tai kenties antaa anteeksi. Itse laadin tämän kirjeen muotoon ja listasin juurikin asioita, joista haluan vuoden 2019 päästää elämässäni irti. Kun kirje on valmis, poltetaan se ulkona ja annetaan tuulen viedä mukanaan tuhkat, sekä samalla myös irti päästettävät asiat. Itse poltin kirjeen pihassamme tekemäni ametisti-amatsoniitti-kristallikynttilän liekillä. Ja heh, heti tuli itseasiassa kevyempi olo kun raivasi tiettyjä asioita alitajuisestikin pois uuden tieltä.

Loppulomalle ja uudelle vuodelle en ole tehnyt sen kummempia suunnitelmia. Huominen vietetään luultavasti kotona perheen ja hauvojen kanssa, jotain pieniä uuden vuoden taikoja olisi kyllä kiva tehdä esimerkiksi taroteilla. Pienenä tykkäsin maailman eniten valaa tinaa, tekeekö kukaan sitä enää? En itse muista, että olisin valanut tinaa melkein kymmeneen vuoteen. Ehkäpä siis kehittelen huomiseksi tämän kirjejutun jälkeen vielä jotain muita omia uv-juttuja!

Semmoisia lyhyitä turinoita tänään. Nyt suihkuun ja keskustaan näkemään erästä ystävääni pitkästä aikaa. Outoa lähteä johonkin tämän melkein viikon kotiympyröissä köllöttelyn jälkeen 😀

 

Kivaa maanantaita, joka tosin ei tunnu ollenkaan maanantailta. Haha ✨

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.