DIY: Kashmirpipon ohje

postaus sisältää affiliate-linkkejä

Lupasin jo aikaisemmin postailla neulomani kashmirpipon ohjetta – työ, joka on itseasiassa ollut epämääräisellä käsitöiden to-do-listallani varmaan jo yli vuoden! Ensin neuloin tämän nudena ja heitin ohjetta aivan hatusta, tuloksena koon puolesta lähinnä lapsen päähän sopiva minipipo (okei, mahtui kyllä omaan päähäni). Nudea lankaa ei enää ollut varastossa, joten päädyin radikaaliksi ja tilasin kerrankin jotain muuta värikästä kuin pinkkiä. Turkoosi on nimittäin omassa käytössäni todella epätyypillinen väri, vaikka lemppariksi lukeutuukin. Tässä pipossa tehdään kahta eri neulosta; ensin joustinneuletta ja sitten sileää. Ohje on helppo, vaikka kääntöresorin vuoksi hieman tavallista pipoa työläämpi ajallisesti 🙂

Koko: Ohjeen pipo sopii pieneen tai keskisuureen päähän. Lisää suureen päähän työstettävään pipoon esimerkiksi 4-6 silmukkaa (luvun oltava kuitenkin kahdella jaollinen joustinneuletta ajatellen). Edellisen lasten pipon tein 72 silmukalla.

Mitä tarvitset? 5mm (40cm) pyöröpuikot (esimerkiksi nämä) ja haluamaasi kashmirlankaa. Itse käytin tätä tuotantojäämistä valmistettua Rico Essentialsin Cashmere Essentials-lankaa. Lanka on kustannuksiltaan hieman normaalia arvokkaampaa materiaalin vuoksi, mutta todella laadukasta ja mukavaa neulottavaa. Menekki tähän pipoon oli noin 3 kerää (75g).

Ohje: Luo 78 silmukkaa. Aloita suljettuna neuleena 1 oikein, 1 nurin ja jatka, kunnes työn mitta on 22 cm. Aloita nyt sileä neule neulomalla ainaoikeaa. Kun työn mitta on noin 40 cm (sileää osuutta noin 18cm), aloitetaan kavennukset.

Kavennukset: Aloita kavennukset neulomalla oikein yhteen kerroksen verran joka 6. silmukka. Neulo siis 5 oikein ja 2 oikein yhteen kerroksen verran. Seuraavalla kerroksella neulo 4 oikein ja 2 oikein yhteen kerroksen verran, eli joka 5. silmukka neulotaan oikein yhteen. Jatka, kunnes jäljellä on noin 8 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele työ. Valmista!

Seuraavaksi suunnittelenkin neulovani hieman erilaisen kashmirpipon! Täytyykin alkaa tutkimaan pipoinspistä netistä 🙂

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.