Vuoden 2020 matkasuunnitelmia

Suuntaan itse tänään kiertelemään matkamessuille, jotka viime vuonna harmillisesti jäivät väliin ollessamme juuri samaan aikaan Ranskan Polynesiassa, joka tosin ehkä näistä kahdesta vaihtoehdosta kuitenkin epäilemättä oli se, jossa itse mielummin hengailin tammikuisena päivänä. Jokatapauksessa! Tuumailtuani tässä lähipäivinä matkamessujen ohjelmaa, intouduin myös miettimään omia matkasuunnitelmiani tälle vuodelle, koska en ole niistä tainnut hetkeen mitään päivittää, vaikka lupasin palata NZ-asiaan tarkemmin heti kun suunnitelmat etenevät!

Helmikuun lopulla lähdemme vajaaksi kuukaudeksi Uuteen-Seelantiin. Myös tällä kerralla päädyimme Pohjoiseen saareen ja pieniin surffikyliin. Ehkäpä vielä joskus saamme aikaan tehdä sen 3kk NZ-visitin, että ehtii koluta koko maata perusteellisesti. Yksi haaveistani on ehdottomasti nimittäin nähdä myös Eteläistä Uutta-Seelantia. Meidän matkasuunnitelma on vielä melko auki, luultavasti menemme ainakin Raglaniin (koska lemppari), mutta täytyy vielä kartoittaa muita kivoja surffikyliä, koska ei myöskään viitsisi kopioida meidän vuoden takaista reittiä, vaikka se kovin kiva olikin, haha. Itseäni kiinnostaa kovasti ainakin 90 mile beach, Cape Reinga ja Coromandel. Saa vinkkailla jos teille tulee mieleen kivoja (surffiystävällisiä kyliä), viimeksi sain teiltä hurjasti hyviä NZ-vinkkejä!

Maaliskuun alkupään vietämme itseasiassa aivan muualla kuin Uudessa-Seelannissa, tadaa! Lennämme Aucklandiin, jossa emme itseasiassa edes viimeksi virallisesti käyneet, tasaamme yhden yön jetlageja ja suuntaamme viikoksi Cookinsaarille. Ette tiedä kuinka tohkeissani olen! Jahkailin pitkään Samoan ja Cookinsaarten välillä, kunnes sitten puntaroimme näitä kahta ja päädyin Cookinsaariin. Ehdin välissä jo vakavissani miettiä myös Tahitia ja uutta saarihimotustani Huahinea, mutta järki tuli vastaan ja totesin, että haluan seuraavan kerran Ranskan Polynesiaan reissatessani kiertää useampia saaria ja viipyä useamman viikon. En malta odottaa, että pääsen postailemaan Cookinsaarista, joka myöskin on ollut yksi saarihaaveistani jo kauan ja varsinkin meille suomalaisille melko tuntematon kohde. Ainiin hahaha! Löysin miehelle viime viikolla jo työpaikan Bora Boralta, koska kyllä, saatan randomisti selailla avoimia työpaikkoja kirjaimellisesti ympäri maailmaa (koska superduper utelias luonne :D), mutta ei toistaiseksi oikein innostunut ideasta. Hittolainen!

Keväälle ei ole sen kummempia reissusuunnitelmia tuon kuukauden pläjäyksen jälkeen, mutta olen elätellyt pääsiäiseksi haaveita jostain pienestä kotimaan reissusta omalla autolla koirat messissä esimerkiksi Lappiin. Tätä täytyy vielä suunnitella, mutta Lappi-kuume on taas yltynyt aivan mahdottomaksi.

Kesäkuulle olen varannut tyttöjen reissun ystävieni Viivin ja Jutan kanssa, jolloin lähdemme kolmestaan Los Angelesiin. Olen ehkä NÄIN innoissani ja ehdin jo varata itselleni upgraden bisnekseen, tosin jälleen kerran epäonnekkaasti ja jouduin jonotuslistalle. Saa nähdä miten sen kanssa käy 😀 Näin on nimittäin käynyt jo varmaan viidesti. Sen kerran kun haluaisin ottaa lentopisteillä upgraden kaukolennolle, ei sitä tietenkään ole juuri sille lennolle saatavilla. Täytyypi soitella Finnairille ja kysyä jonotustilannetta. Juuri pari viikkoa takaperin varasin meille ihanan beach housen ja tarkoitus olisi varata vielä osaksi aikaa majoitus myös toisesta paikasta, kunhan saadaan tuumailtua missä haluamme majailla. Päässäni on pyörinyt jo sata ideaa siitä, mitä kaikkea tehdään, kuten mennään hikingpolulle Hollywood Hillseille ja sen semmoista.

Kesälle haaveilen itse jonkinlaisesta kotimaan roadtripistä, josta olemme itseasiassa puhuneet miehen kanssa jo pitkään. Jos saisimme äitini asuntoauton lainaan, olisi mieletöntä viettää viikon-parin karavaanarielämys, kierrellä Suomen Lappia ja poiketa myös Lofooteilla, joka myöskin on ollut haavelistallamme jo aivan liian pitkään! Olisi ihana viettää vaikkapa juhannus karavaanarina ympäri erämaita ajellen. Ja kyllä, mies on yrittänyt jo vuosia suostutella minua lähtemään roadtripille, mutta vasta tässä parin vuoden aikana olen alkanut tosissani lämmetä ajatukselle. Kesäinen Lappi olisikin hyvä sauma kokeilla moista perheenä!

Syksyn ja loppuvuoden reissusuunnitelmat, sekä noin yleisesti kaikki muutkin suunnitelmat ovat vielä harvinaisen auki. Saapi nähdä mitä matkakohde-inspiksiä tulee, kunhan ensin saamme tuon kuukauden reissun alta pois. En muuten malta odottaa, että pääsen käyttämään flipflopeja kokonaiseksi kuukaudeksi. Tämä puolen vuoden odotus aurinkoa on rehellisyyden nimissä ajanut jo melkein hulluuden partaalle ja kyllä, matkakuume oireilee minussa jo (taas kerran) ihan fyysisesti 😀 Tämmöinen epämääräinen talvi ei vain kertakaikkiaan ole minua varten!

 

Oletteko jo tehneet matkasuunnitelmia vuodelle 2020? ✨  

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Vuoden 2020 matkasuunnitelmia”

 1. IHANIA reissusuunnitelmia!! 🙂 Kuulostaa täydelliseltä. Meillä lomat vielä auki, miehen työt on vähän sellaisia että melkein paras on aina katsoa vaan äkkilähtö :/ Mun (realistiset) unelmat tälle vuodelle olis löhöloma Kap Verdellä (tai Dubai mut sinne en ehkä sittenkään halua enää matkustaa..), Etelä-Italian roadtrippi ja sitten vaikka pitkä viikonloppu Edinburghissa 🙂 toivon tosiaan että nää totetuu, nyt on ainakin sanottu ääneen!

  1. Kuulostaa kivoilta reissusuunnitelmilta! Etelä-Italia on myös mun listalla 🙂 Olisipa kyllä ihana joskus lähteä extempore äkkilähdöllä jonnekin!

 2. Jutut Cookinsaarista kiinnostaa! Mieheni on ennen tapaamistamme reissannut siellä ja meillä on ollut jo pitkään puhetta, että menisimme sinne yhdessä uudestaan. Kiva siis kuulla ajatuksia kohteesta 🙂

  Olisi muuten joskus kiva kuulla, vaikka ihan postauksen muodossa, että onko sulla jotain sellaisia matkakohteita, jotka ei syystä tai toisesta kiinnosta ollenkaan. Sota-alueet yms. tietystikin automaattisesti rajautuu pois, mutta noin muuten. Ja tietysti myös ne mahdolliset syyt kiinnostaa 😀

  1. Ooh!! Kiva jos kohdepostauksille on kysyntää 😉 Ja kiitos kivasta postausaiheesta! Olen miettinytkin, että tekisin semmoisen matkakohteiden topit ja flopit-postauksen, voisin listata siihen myös noita paikkoja, jotka eivät syystä tai toisesta kiinnosta 🙂

 3. Oi, Uusi-Seelanti ja Cookinsaaretkuulostaa ihanalta! Reissupostauksia odotellessa 🙂

  Mulla tulossa parin viikon kuluttua Dominikaaninen tasavalta, ja samalla upgrade-jonotuslistalla oon muuten minäkin 😀 olisi kyllä matkanteko miellyttävämpää siellä koneen etuosassa…
  Tuon lisäksi tiedossa perus Tukholmaa, Saksan työmatkaa ja pääsiäisenä vihdoin Lissaboniin! Pakko silti todeta näitä luetellessa, että ilmastoahdistus varjostaa nykyään paljon matkoja. Siksi olisikin aivan mahtavaa asua talvet jossakin lämmössä välttäen näitä toistuvia kaamoskarkailuja!

  1. Ooh, mäkin haluisin pitkästä aikaa Dominikaaniseen <3 Toivottavasti sullakin menisi upgrade läpi! Varsinkin noin pitkällä lennolla olisi varmasti sen arvoista 🙂 Ja samoja mietteitä mullakin. Siksi myös meillä pitkän tähtäimen suunnitelmana löytää asuinpaikka auringosta, niin ei tarvitsisi reissailla niin paljoa :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.