Keto-ohje: Sokerittomat ja vehnättömät VHH laskiaispullat

sisältää affiliate-linkkejä

Lähiviikkoina olen yrittänyt tuumailla, että mitä keto / VHH-ystävällistä leivottavaa keksisin seuraavaksi. Taannoin kauppareissulla bongasin vuoden ensimmäiset laskiaispullat ja keksin, että tänä vuonna täytyy ehdottomasti testata ketoversiota laskiaispullista, jotka ovat yksi suurimmista suosikeistani mitä tulee leivonnaisiin! Hassua sinänsä, en ollut vielä koskaan leiponut itse laskiaispullia ennen tätä satsia, mutta jatkossa ehdottomasti. Ja itse olen 100% mantelimassan kannattaja, oikeastaan voisin sanoa, että syön laskiaispullan mantelimassalla tai en ollenkaan. Tai siis hillot eivät missään muodossa ole oma juttuni 🙂 Ja varoitus! Kuvat ovat aivan karseita, mutta onneksi maku oli näissä sitäkin parempi.

Ainekset:

3 munaa + (1 voiteluun)

100g voisulaa

1 dl erytritoli (itse käytän tätä Foodinin)

muutama tippa steviaa (itselläni Nick’s vanilja-steviatippoja, ihan super keto/vhh-leivontaan!)

2dl kreikkalaista jogurttia

4rkl psylliumjauhetta (itselläni Foodinin psyllium)

2 tl kardemummaa

2rkl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

4,5 dl mantelijauhoja (itselläni Urtekramin)

Väliin:

Vispikermaa

Mantelitahnaa (esimerkiksi tätä Foodinin)

muutama tippa steviaa

Ohje:

Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää mukaan voisula, erytritoli ja stevia, sekä kreikkalainen jogurtti. Sekoita, kunnes seos on tasainen.

Lisää vähitellen jauhoseos (mantelijauhot, psyllium, suola, kardemumma ja leivinjauhe) ja sekoita huolellisesti. Anna vetäytyä hetki sillä aikaa kun uuni lämpenee. Muotoile taikinasta leivinpaperille pullat pyöreiksi palloiksi. Itse sain tästä ekasta taikinasta 6kpl isoja pullia, mutta olisivat voineet olla aavistuksen pienempiäkin. Sanoisinko, että 9kpl pullaa tästä taikinasta on optimaalinen määrä!

Voitele pullat ennen uunia rikotulla munalla ja paista 175c noin 20minuuttia pullien pinnan ruskistumista seuraten. Pullien paistuessa vatkaa vispikerma vaahdoksi, itse lisäsin makeutukseksi muutaman steviatipan. Anna pullien jäähtyiä hetki uunin jälkeen, leikkaa veitsellä pullat keskeltä kahteen osaan, täytä kermavaahdolla ja mantelitahnalla (tai muulla haluamallasi täytteellä).

 Hyvää laskiaista! 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.