Näillä vinkeillä tavoittelen arjen hyvinvointia 2020

Kaupallinen yhteistyö: NORDIQ Nutrition

Virallisista uuden vuoden lupauksista olen luopunut jo vuosia sitten, mutta omalla kohdallani on vuodenvaihde usein aikaa tuumailla hyvinvointia, fokusoida itselleen tärkeitä asioita ja vähintäänkin tehdä jonkin sortin stoppi joulupyhien herkkumaratonille. Loman jälkeen olen kärsinyt ihan kamalasta sokeri- ja herkkukoukusta, joka on minulle jopa poikkeuksellista, koska en yleensä juurikaan ole makean perään. Joulupyhien mässäily siis jätti jälkensä ja huomasi jälleen kerran konkretian siinä, että herkkuihin totisesti jää koukkuun, varsinkin siihen sokeriin. Tähän liittyen käsittelen alempana postauksessa myös kehon puhdistuskuuria, jonka tarkoitus on poistaa elimistöstä kuona-aineita ja auttaa myös katkaisemaan tätä herkkukierrettä, heh. Kokosin tänään siis yhteen tavoitteita, joita olen asettanut itselleni tälle vuodelle hyvinvointiin liittyen ✨

Vuonna 2020 aion erityisesti keskittyä näihin hyvinvoinnin tavoitteisiin:

 

Pyrkiä arjessa riittävään uneen. Itseasiassa ovat unijutut olleetkin viimeaikoina hyvällä mallilla, vaikka ajoittain ärsyttäviä unettomuusjaksoja tuleekin. Omalla kohdallani toimii erityisesti ”ajoissa petiin”-taktiikka, eli menen sänkyyn useimmiten jo yhdeksän aikaan illalla, usein pojan kanssa samaan aikaan. En sytytä ylös lainkaan illalla valoja ja kuuntelen yleensä ennen yöunia äänikirjaa, joka itselläni toimii tehokkaana uneen tuudittajana. Pyrin joka yö nukkumaan keskimäärin 8-9h, aivan minimissään kuitenkin 7h.

Liikunta auttaa stressinhallinnassa ja jaksamaan arjessa. Ja tämä on niin totta! Useimmiten olen kaikista eniten stressaantunut ja väsynyt niinä viikkoina kun en ole (muka) jaksanut / ehtinyt liikkua lähes ollenkaan tai ainakaan niin paljoa kuin mitä olisin toivonut. Erityisesti rauhalliset, noin reilun tunnin mittaiset reippaat kävely- ja hölkkälenkit toimivat itselläni hyvin arjessa. Ja noin yleisesti, stressin hallinta ja stressin vähentäminen ovat asioita, joiden kanssa taistelen arjessa säännöllisesti.

Haluaisin itseasiassa tänä vuonna aloittaa uuden liikuntaharrastuksen. Käydä esimerkiksi säännöllisemmin uimassa, pelaamassa sulkapalloa tai kokeilla jotain lajia, jota en vielä aikaisemmin ole harrastanut. Viime vuoden liikuntatavoite taisi olla aktiivisen pilateksen aloittaminen / jatkaminen, mutta se kuitenkin jäi pahasti unohduksiin.

Puhdas ja monipuolinen ruoka antaa energiaa. Noudattaessani ketogeenistä ruokavaliota huomasin tämän niiiiiin pitävän paikkansa. Vaikken enää virallisesti ketoilekaan, antoi reilun 4kk ketodietti hurjasti vinkkejä arkiruokailuun sen suhteen, mikä omalla kohdallani toimii parhaiten. Ja tämä siis tarkoittaa vehnän, riisin ja perunan korvaamista kasviksilla arkiruokailuissa ainakin 2/3 ajasta, runsaasti hyviä rasvoja pitämään yllä aineenvaihduntaa ja hormonitasapainoa, sekä päivittäistä pähkinäpussia, joka kulkee arjessa mukana aina välipalana!

Vähemmän ruutuaikaa ja enemmän läsnäoloa. Suurin syy puhelimen ja somen käyttöön on, että tarvitsen niitä työssäni, muuten voisin melkeinpä luopua kaikista sometileistäni kokonaan. Olen nyt viikonloppuisin pyrkinyt pitämään puhelimen poissa ja on ollut vapauttavaa vietää kokonaisia iltoja puhelimen ollessa jossain aivan muualla!

Detox ja tällä tarkoitan kehon puhdistuskuuria kuona-aineista, ympäristöstä kertyvistä kemikaaleista ja mahdollisista lääkejäämistä. Monelle tarkoittaa vuoden alku kehon puhdistuskuuria ja olennaista kehon puhdistumisen osalta on riittävä nesteytys, puhdas kasvispainotteinen ruokavalio, sekä tietysti aineenvaihduntaa tehostava liikunta. Maksa on keskeisessä roolissa kehon puhdistustoiminnoissa ja voit saada lisäboostia puhdistuskuuriin myös lisäravinteista, vaikkei terveellistä ruokavaliota ja riittävää nesteytystä tulisikaan unohtaa. Puhdistuskuurista voi olla apua turvotuksiin, iho-ongelmiin tai nuutuneeseen oloon, jotka voivatkin olla merkkejä siitä, etteivät kehon puhdistustoiminnot toimi kuten pitäisi. Syinä voivat olla stressi, epäsäännölliset elintavat, alkoholinkäyttö, tupakointi, liikunnan puute tai epäterveellinen ruokavalio.

NORDIQ Nutritionin Detox Complex sisältää yhdistelmän kehon puhdistumis- ja puolustusprosesseja tukevia kasveja, kuten voikukkaa, kurkumaa, C-vitamiinia, parsakaalinituja, vihreää teetä ja seleeniä. Kasvirohdokset ovat tuorepakastekuivattuja, joka tarkoittaa optimaalista tehoa ja kasvien arvokkaiden ravinteiden säilymistä. Valmiste tukee maksan toimintaa ja soveltuu käytettäväksi puhdistuskuurien lisäksi myös stressikausina, koska stressi vaikuttaa haitallisesti maksaan ja krooninen stressi voi pahimmillaan johtaa rasvamaksaan. Olen itse jo pitkään suitsuttanut sen perään, ettei stressin aiheuttamia terveyshaittoa tule väheksyä. Stressi vaikuttaa kehoon ja mieleen todella moninaisesti, tässäpä siis tärkeä seikka, johon jokaisen yksilön, työyhteisöjen ja työterveyshuollon pitäisi kiinnittää erityishuomiota, koska stressi on yksi nykymaailman suurimmista vitsauksista. Voisin jatkaa aiheesta loputtomiin!

Palatakseni detoxiin, olen aikaisemminkin käyttänyt Detox Complexia kuuriluontoisesti puhdistuskuurien yhteydessä, yleensä noin 1-2 kertaa vuodessa. Loman jälkeen epäsäännölliseksi lipsunut ruokavalio ja näiden seurauksena tulleet turvotukset vaativat juurikin niitä arjen toimenpiteitä, joista itselläni tärkeimpänä on löytää takaisin tasapainoisen ruokavalion pariin erityisesti arjessa! (Viikonloppuisin on nimittäin sallittua herkutella :)) Detox-kuurin ajankohdaksi suositellaankin kautta, jolloin stressitaso on alhainen ja tästä syystä onkin joululomien jälkeinen aika erinomainen!

Kirjoitin muuten joulukuussa hormeesista ja NORDIQ Nutritionin Hormesis Complexixta. Myös Detox Complex sisältää hormeettisia ominaisuuksia omaavia rohdoskasveja ja vinkkinä; nämä kaksi valmistetta sopivat erinomaisesti käytettäväksi myös yhdessä tukemassa toistensa tehoa. NORDIQ Nutritionin valmisteet ovat täysin kasviperäisiä ja sopivat näin ollen erinomaisesti vegaaneille, sekä kasvissyöjille. Tuotteet eivät sisällä lainkaan lisä- tai makeutusaineita. Kapselit ovat myös helposti avattavia, jolloin sisältö on helppo halutessaan sekoittaa esimerkiksi smoothien tai ruoan sekaan.

 

Oletteko te asettaneet hyvinvoinnin tavoitteita tälle vuodelle? 

Kuuluuko kehon puhdistuskuuri niihin? 🍋

 

 

Ja ps. Myös kodin salviapuhdistus on ehdottomasti listallani heti seuraavan siivouksen yhteydessä 😉

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.