Lomafiilistelyä ja nämä asiat pakkaan aina käsimatkatavaroihin

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma

Kuukauden loma häämöttää viimeinkin edessä. Viime päivät ja oikeastaan viikot ovat kuluneet matkajärjestelyitä tehdessä, kuten majoituksia kartoittaessa ja pojan vauva-passia uusiessa. Seuraava projekti onkin pakkaaminen, joka tuo aina pientä haastetta kun edessä on useampi viikko reissaamista lapsen kanssa ja erilaisia lämpötiloja itse kohteessa. Aloitin pakkaamisen hyvissä ajoin jo viime viikolla tekemällä muistilistaa mukaan pakattavista asioista ja nostamalla jotain tavaroita valmiiksi esille. Pyrin yleensä tekemään pakkauksen monessa osassa, jotta ehdin nukkua välissä yön yli edes pari kertaa, viimeisten päivien aikana ennen lähtöä kun nimittäin tulee aina niitä ainiin-hetkiä kun tajuaa, ettei jotain oikeasti tärkeää ole vielä ehtinyt etsiä tai pakata. Voisin oikeastaan sanoa, että omalla kohdallani pakkaaminen on puolet ajasta sitä kun etsin niitä tavaroita, jotka olisi tarkoitus pakata. Nimimerkillä: Etsin eilen noin 30minuuttia eräitä aurinkolasejani, jotka yhä edelleen ovat jossain hukassa 😀

Lennot Uuteen-Seelantiin ovat myös pisimmät tähän mennessä lapsen kanssa ja oikeastaan myös meille aikuisille. Toinen lentoreittimme Qatarista Aucklandiin on nimittäin 16,5h ja paluulennolla 18h. Huhhei! Pientä suunnittelua käsimatkatavaroiden ja lapsen lento-aktiviteettien suhteen siis tarvitaan! Jälkimmäisen suhteen ajattelin tehdä ihan vielä oman postauksensa, eli vinkkejä pitkälle lennolle lapsen kanssa, sekä raporttia siitä kuinka matkanteko sujui. Voisin myös listailla asioita, joita pakkaan lapselle mukaan lentokoneeseen ja käsimatkatavaroihin 🙂

Minulla on pitkille lennoille yleensä vakio-selviytymispaketti, jonka pakkaan mukaan aina. Silmämaski, kuulokkeet, kosteuspyyhkeitä, face mist, tujua kosteusvoidetta ja äänikirjoja offline-tilassa. Itse pidän lentämisestä, enkä pidä pitkiäkään lentoja kovin epämukavina, vaikka nukkumisen hankaluus, silmien kuivuminen, yleinen tahmainen olo ja vatsan turvotus ovat seikkoja, joita ilman toki matkaisin jos se olisi mahdollista. Vuoden takaisella maailmanympärysmatkallamme oli reissussa ja lennoilla mukava erinäisiä matkantekoa helpottavia tuotteita Sabora Pharmalta, kuten pahoinvointirannekkeet, kosteuttavat silmäsuihkeet ja vatsan turvotusta lievittävät IBS-kapselit. Nämä samaiset tuotteet kuuluvatkin nykyään vakiovarustukseeni reissatessa ja lähtevät mukaan myös tälle reissulle.

Mitä sitten pakkaan mukaan käsimatkatavaroihin?

 

Niskatyyny on must. Aikaisemmin pakkasin aina mukaan tuon taustalla näkyvän Havaijilta ostamani puuvillaisen niskatyynyn, mutta nykyään pakkaan useimmiten mukaan puhallettavan version, aivan pelkistä tilasyistä. Nykyään kun on tuplaten tavaraa ja pojalle pakattavien asioiden määrä käsimatkatavaroihin pitkille lennoille on valtava, joutuu karsimaan omien tavaroiden suhteen niistä eniten tilaa vievistä. En pystyisi nukkumaan lentokoneessa hetkeäkään ilman niskatyynyä ja jos saisin valita asian, joka edistää eniten lentomukavuutta niin valintani on tyyny.

Silmälaput. Välillä koneessa jaetaankin silmälappuja, mutta olen kotonakin hc-silmälappujen tai unimaskin käyttäjä, joten pakkaan aina mukaan oman. Kun totuttelee uuden kohteen rytmiin jo lennolla, auttavat silmälaput saamaan unen päästä kiinni, vaikka ikkunasta paistaisikin aurinko. Myös lämpimät lentosukat ja kashmirkaulaliina viltiksi takaavat lentomukavuuden.

i say – Turvotus ja IBS-oireisiin tepsivät kapselit. Näitä olen käyttänyt pitkillä lennoilla yli vuoden apuna lentojen aikana turpoavaan vatsaan, kouristuksiin, sekä näihin liittyvään kipuun. Turvotus onkin lennoilla ainakin itselläni ehkä se suurin epämukavuuden aiheuttaja, joka johtuu ilmanpaineen muutoksista. i say: Turvotus ja IBS-oireet -kapseleiden ainesosat simetikoni ja piparminttuöljy muodostavat ruoansulatuskanavaan kalvon, joka estää kaasukuplien muodostumista ja edistää kaasumolekyylien poistumista ruoansulatuskanavasta. Itse käytän kapseleita ennaltaehkäisevästi ennen lentoja, sekä lennon aikana ja olen ehdottomasti huomannut eron turvotuksen suhteen.

Tearsagain – kosteuttava silmäsuihke. Tämä onkin pitkillä lennoilla vakiotuote nestepussissa ja olen käyttänyt näitä myös herkkien silmien versiona. Tearsagain on suljetuille silmille suihkutettava silmäsuihke, joka sisältää pieniä kasviperäisiä lipidejä, jotka muodostavat silmän kyynelkalvolle kosteuden haihtumista estävän kaksoiskalvon. Lentokoneen kuiva sisäilma ja erityisesti päätteellä työskentely lennon aikana kuivattavat silmiä tehokkaasti, joten erityisesti pidemmille lennoille kannan mukaan Tearsagain-suihkeen.

Verigentle – intiimipyyhkeet. Kertakäyttöiset, hajusteettomat ja hellävaraiset intiimipyyhkeet mahdollistavat intiimialueen puhdistuksen ilman vettä olosuhteissa, joissa suihkua ei ole käytössä, kuten esimerkiksi reissatessa ja lentomatkoilla. Erityisesti pitkillä lennoilla epämukavuutta tuo suihkun puuttuminen, jonka myötä yksittäispakatut intiimipyyhkeet ovat näppärä valinta käsimatkatavaroihin. Verigentle-intiimipyyhkeet ovat dermatologisesti ja gynekologisesti testattu, sekä valmistettu biohajoavasta luonnonkuidusta. Pyyhkeet sisältävät ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia, sekä luonnollisen pH-tasapainon säilyttäviä maitohappoja.

Sabora Pharman tuotteita myyvät hyvinvarustetut apteekit.

Ihoa kosteuttavat tuotteet. Kosteuttava ja virkistävä kasvosuihke ja joku monitoimivoide (tällä hetkellä Bybin Babe Balm) ovat aina mukana nestepussissa tuomaan kosteutta ilmastoinnin kuivattamalle iholle. Myös kosteuspyyhkeet ovat reissatessa käteviä erilaiseen puhdistukseen ja ihon virkistämiseen.

Hammasharja ja -tahna. Pesen aina hampaat pitkien lentojen päätteeksi, koska haluan tuntea olon perillä mahdollisimman freessinä. Saisin varmaan jonkun kohtauksen jos unohtaisin pakata hammasharjan käsimatkatavaroihin 😀

Lisäksi pakkaan aina mukaan särkylääkkeen (varmuuden vuoksi), viihdettä esimerkiksi juuri offline-äänikirjojen muodossa, kuulokkeet, nenäsuihkeen, vesipullon, pähkinöitä ja käsidesin.

Löytyykö teillä samoja juttuja, joita pakkaatte mukaan?

 

 

 

12 vastausta artikkeliin “Lomafiilistelyä ja nämä asiat pakkaan aina käsimatkatavaroihin”

 1. Pojan vauvapassin uusiminen! Meillä passista tuijottaa vauva 10 kk ja vauva on nyt jo kohta 4 vee. Ajattelin, että passi menee vielä, eihän me mennä kuin vaan Pietariin, mutta pitäisköhän se silti uusia? Voimassaoloaikaa on, mutta passin omistaja on vähän erinäköinen nykyään 🙂

  1. Me saatiin vuosi sitten sanomista passista (olikohan Tukholmassa passintarkastuksessa Jenkkeihin lentäessä) ja kysyin tätä sitten viime syksynä poliisilta, jonka mukaan passi on ehdottomasti hyvä uusia heti kun ei ole enää tunnistettavissa. Ja kuulemma viimeistään jos tulee sanomista, kuten meillä 😀 Eli ehkä itse uusisin ainakin Pietarin reisuun jälkeen viimeistään 🙂

 2. Hahaha mulla kaikki samat jutut aina lennoilla 😀 paitsi noi turvotuskapselit mistä en oo ennen ees kuullu! Pitääkin ens kerralla apteekista kattoa et saisko täältä jotain vastaavia. Lisäks litran vesipullo minkä täytän ennen koneeseen menoa et tulee juotua tarpeeks, ja mun lemppareita on myös ollut Lidlin yksittäispakatut kosteuttavat kasvonaamiot, sen kun hieroo naamaan lennolle niin ei iho kuivu, ja se ei vie paljoa tilaa! Viimeks Suomessa käydessä hamstrasin näitä et selviää lennoista. Mulla on lisäks aina tukisukat, lötköt housut ja iso huppari matkustusvaatteina. Ai niin ja melatoniinia! En tykkää yhtään lentämisestä joten melatoniinin avulla saa yleensä hyvin nukuttua plus ku laskee aikaerot ajoissa niin pystyy kikkailemaan jetlagit siedettävämmäksi. Pelikortit on pakolliset jos en lennä yksin, ihan parasta lentokenttä viihdettä 😀

  1. Haha, noi on kyllä ihan parhaita! Ne kapselit on hyviä 🙂 Mulla myös aina iso pullo ihan ehdoton, ettei joudu ihan jatkuvasti kyselemään mukeissa vettä.. IHan kun mullakin olisi jollain lennolla ollut sheet mask messissä, lököhousut on myös ehdoton (tosin tällä kertaa pakkaan ehkä trikoot) ja iso huppari myös! Pitää ottaa myös melatoniini käsimatkatavaroihin, niin voi jo matkalla tasata aikaeroa. Kiitti paljon vinkistä! 🙂

 3. Mekin lennettiin Qatarin kautta Suomeen ja takaisin Ausseihin. Meidan se pitka lento oli 15h kestoltaan ja meni oikein hyvin 3,5v lapsen kanssa ja matkustin siis yksin hanen kanssaan. Qatar airways oli hyva lentoyhtio ja lapsi sai lennolla pienen repun, jonka sisalla oli jotain pikku napertamista hanelle lennon ajaksi. Oli myos hyvin jalkatilaa ja viihdetarjonta oli bueno, hyvia melko uusia leffoja loytyi ja lapsellekkin loytyi paljon hyvia ohjelmia ja myos peleja, joita pelasi. Ilmainen tunnin wifi lennolla oli myos kiva, pystyi whatsappailemaan hieman ylailmoilta! Dohan kentta oli myos positiivinen yllari, etenkin lapsille tarkoitettu iso leikkialue, siella pystyi sitten hyvin tuhlaamaan kaiken energian kiipeilyn ja muun riehumisen lomassa muiden lapsien kanssa..helpotti omaa tyota ja mielenrauhaa 😀 Dohassa oli myos lelukaupan vieressa iso dinosauruksen paa, joka liikkui, niin sekin ihmetytti ja kiinnosti paljon.
  Itsella on kutakuinkin samat jutut mita sullakin on mita tulee pakkaamiseen, lisaksi myos:
  – Kasidesisuihke, jota suihkutan ympariampari istuintilaa, ja raivopesen kaikki kosketuspinnat.
  – Ylimaarainen paita ja pikkarit itselleni ja muutamia ylimaaraisia vaatekappaleita lapselle oksun tai jonkun muun sattuessa. Plus muutamia tyhjia muovipusseja, jos pitaa laittaa esim likaiset vaatteet sinne tai muuta tavaraa. (lapsen aitina olen aika varma, etta tiedat tasta kikasta jo :D)
  – Tyhjat vesipullot, mitka voi tayttaa lentokentan vesihanoissa (etenkin semmoiset folding/collapsible vesipullot ovat hyvia, kun menevat pieneen tilaan)
  – Jokin rauhoittava meditaatio podi, jos alkaa stressaamaan liikaa matkan aikana 😀
  – Kosteuttava huulirasva, dodo ja SPF voide, koska UV sateily on paljon vahingollisempaa iholle ylailmoissa.

  Hyva vinkki nuo IBS kapselit, pitaa loytaa taalta jokin vastaavaa seuraavaa lomaa varten. Itsellani nimittain joka ikinen kerta vatsa turpoaa ja alkaa tekemaan kaikkia ihmeaania. Ja koskaan ei piereta niin paljon kuin lennoilla tietysti. Omana hatakeinonani on aina vaan vetaista viltti paalle ja paukutella sitten kunnolla viltin uumenissa. 😀

  Hyvaa reissua koko perheellenne! 🙂

  1. Hei Iines,
   Olen unohtanut mainita sinulle, etta hyva ystavani miehensa kanssa ovat kotoisin Cookin saarilta. Mihin pain te olette suuntaamassa sinne? Mielenkiinnolla odotan postauksia sielta, olen nimittain kuullut paljon hyvaa paikasta. 🙂

   1. Moi!! Sori, en vielä ehtinyt vastata tuohon aiempaan kommenttiin, nauroin eilen ääneen lukiessani sitä! 😀 Ja kiitti tsempeistä lennon suhteen, ihana kuulla lennon menneen teillä noinkin sukkelasti! Sanoin jo miehellekin, että eiköhän me pärjätä lennosta jos säkin vielä yksin pärjäsit hyvin! 😀 Tämä on eka kerta lapsen kanssa Qatarin kautta, ihana kuulla että siellä on huomioitu lapset noin hyvin 🙂 Mennään Rarotongalle, eli sinne pääsaarelle. Mahdollisesti myös päiväreissulle Aitutakille. Kerro ihmeessä jos ystävältäsi tulee jotain hyviä vinkkejä! <3

   2. Ystavani suositteli Aitutakia, joka on kuulemma kaunis paikka ja Raroa, jossa voi tehda laguuni risteilyn (lagoon cruise).

     1. Sain hieman lisaa tietoa: paikalliset ovat kuulemma tosi ystavallisia. Kaikki on kavelymatkan paassa, alle 40minuutissa pystyy ajamaan saaren ympari. Kannattaa myos kuulemma kokeilla semmoista paikkaa kuin Palace Burger. Klubit ovat myos hyvia, jos semmoiset kiinnostaa. Jos patikointi ja semmoinen on teidan juttu niin kokeilkaa vuori rataa (suomensinkohan oikein taman: mountain track, vuori rata ei oikein kuulosta nyt oikealle suomennokselle, mutta mountain track tosiaan enkuksi), joka johtaa vesiputoukselle. 🙂

 4. Kun kirjoittelet jossain vaiheessa tuosta lapsen kanssa matkustamisesta ja pakkaamisesta, olisi kiva lukea myös siitä, miten lapsen kanssa matkustaminen on muuttunut vai onko. Teidän poikanne kun on tainnut matkustaa aivan pienestä pitäen ja nyt kokemusta on karttunut jo useammalta reissulta. Miten vaikkapa pakkaaminen on muuttunut vauva-ajoista ja mitä asioita täytyy nyt huomioida eri tavalla matkustaessa? Entä eroaako pitkään reissuun tai pitkään lentoon valmistautuminen jotenkin lyhyemmistä matkoista tai lähikohteista? Pienen lapsen kanssa matkustaminen kiinnostaisi kovasti, mutta myös jännittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.