Talvi-ihon hoitorutiini ja muutama ihonhoidon uusi suosikki

Kaupallinen yhteistyö: Nobe Beauty

Ihoni on aina ollut hyvin kuiva, joka tarkoittaa, että ihoni joutuu erityisen koville talvisin. Kuiva sisäilma ja pakkanen haihduttavat iholta tehokkaasti kosteutta, joten pyrin talvisin keskittymään ihonhoidossa erityisesti ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen erilaisten öljyjen, hoitonesteiden ja syväkosteuttavien voiteiden avulla. Täytyy myös mainita, että vaikka vielä vuosia takaperin (noloa kyllä) pidin ihonhoitoni mahdollisimman yksinkertaisena, rakastan nykyään monivaiheista hoitorutiinia. Se on aamuisin ja iltaisin kuin oma rauhoittava hetki.

Vaikken elämäni aikana ole kärsinyt juurikaan suurista iho-ongelmistani, vaan merkittävin pulma on ollut juurikin kuivuus, olen huomannut konkreettisen eron vanhaan sen jälkeen kun ryhdyin oikeasti panostamaan ihonhoitoon. Aikaisemminhan saatoin pestä meikit vedellä ja levittää päälle kosteusvoidetta, hoitorutiinini oli siinä. Apua! Nykyään taas kaiken perusta on huolellisessa puhdistuksessa, säännöllisessä kuorinnassa, kosteutuksessa ja tehohoidossa. Ja faktahan on, että jossei ihoa puhdista koskaan kunnolla ja unohtaa kuorimisenkin täysin, eivät myöskään hoitotuotteiden ainesosat pääse kunnolla imeytymään ihoon epäpuhtauksien ja kuolleen ihosolukon läpi. Näin ollen voisi todeta, että on melkeinpä tyhmää edes panostaa laadukkaisiin tuotteisiin, jossei saa niistä täyttä tehoa irti ”perusjuttujen” ollessa retuperällä.

Otin ennen reissua käyttööni hypetetyn Huxleyn K-beauty-tuotteet, joita olin itseasiassa halunnut testata jo pienen ikuisuuden. Olen kuullut Huxleyn tuotteista paljon hyvää ja täytyy allekirjoittaa – pidän näistä todella! Käyttöön pääsi pitkästä aikaa myös eräs ikisuosikki, nimittäin Konjac-sieni, joka on mitä mainioin tuote ihon päivittäiseen puhdistukseen ja hellävaraiseen kuorintaan. Lopussa vinkkaan myös eräästä meikkituotteesta, joka on vuoden aikana noussut kaikkien aikojen suosikki-meikkituotteideni joukkoon!

Tässäpä siis talvi-ihon hoitorutiinini Huxleyn tuotteilla✨

 

Puhdistus

Useimmiten pesen kasvoni jonkinlaisella vaahtoavalla puhdistusaineella, jolla puhdistan meikin ja epäpuhtaudet iholta pyörivin liikkein. Huxley Gel Cleanser Be Clean, Be Moist – vaahtoava puhdistusgeeli puhdistaa iholta epäpuhtaudet ja meikit hellävaraisen tehokkaasti. Puhdistusgeeli sisältää ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia, kuten kaktusviikunan siemenöljyä ja rohtosammakkoputken uutetta, sekä ihoon tehokkaasti kosteutta sitovaa hyraulonihappoa.

Jos haluat säästää puhdistustuotteiden määrän suhteen, on hellävarainen puhdistussieni oivallinen tehostamaan puhdistusta ja kuorimaan kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti. Itse käytän parhaillani Konjac Sponge-ihonpuhdistussientä, joka on oma suosikkini jo vuosien takaa. Itselläni on nyt käytössä tämä erityisesti herkälle iholle tarkoitettu Konjac Sponge French Pink Clay-sieni. Konjac-juuresta saatavasta kuidusta valmistettuja sienituotteita on käytetty Aasiassa jo vuosisatoja kauneuden- ja terveydenhoidossa. Niiden toiminta perustuu ihon oman happamuustason ylläpitoon, sienen samalla hellävaraisesti kuoriessa ja syväpuhdistaessa ihoa. Alkuperäinen Konjac Sponge on täysin kasviperäinen, cruelty free-sertifioitu, biohajoava ja vapaa kemikaaleista, sekä lisäaineista. Omassa käytössäni ovat sienet kestäneet käytössä hurjan pitkään, kunhan sienen muistaa kuivata aina käytön jälkeen asianmukaisesti, esimerkiksi laittamalla näppärästi roikkumaan mukana tulevaan koukkuun.

Toner ja hoitotuotteiden pohjustus

Käytän ihonhoidossa toneria aivan jokaikinen päivä. Aikaisemmin olin face mistien suurkuluttaja, mutta nykyään käytän jopa ahkerammin iholle imeytettäviä tonereita, joilla olen huomannut saavani ihoon juurikin kaipaamaani lisäkosteutta. Jossen ehdi tai jaksa aivan joka kerta koralaisen ihonhoitorutiinin mukaista 7 skin methodia, pyrin taputtelemaan kasvoille ainakin 2 kerrosta kosteuttavaa toneria. Huxley Toner Extract It-kasvovesi on täydellinen erityisesti kuivalle iholle ja se valmistelee ihoa muille hoitotuotteille. Itse taputtelen kasvovettä puhdistetulle iholle vähintään kaksi kertaa kerrostaen ja annan imeytyä hetkisen ennen öljyn tai seerumin lisäämistä. Iho on tonerin avulla huomattavasti kosteutetumpi kuin pelkkää kasvosuihketta käytettäessä. Itse olen todennut tämän Huxleyn tonerin olevan erityisen hyvä juuri kosteuttamaan ihoa.

Öljy tai seerumi ja ihon kosteutus

Tonerin  imeydyttyä hetken lisään kasvoille ravitsevan öljyn tai kosteuttavan seerumin. Talven aikana olen käyttänyt päivittäin itseasiassa kumpaakin, johon Huxleyn Oil Essence, Essence-like, Oil-like-seerumi on mitä täydellisin, koska on öljyn ja hoitonesteen sekoitus. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille, imeytyy nopeasti, eikä jätä tahmaista jälkeä, eli sopii mainiosti myös meikin alle. Koostumus ei tässä ole liian öljyinen, joten kuvittelisin tuotteen sopivan erinomaisesti myös rasvaiselle iholle.

Jos täytyy mainita yksi ylivoimainen suosikkini Huxleyn tuotteista, on se ehdottomasti Huxley Cream Anti-Gravity, joka on oikeasti mitä täydellisin kasvovoide. Olen aivan totaalisen rakastunut tähän! Kasvovoiteiden suhteen olen todella valikoiva ja löydän harvoin voiteita, joista innostun täysillä, mutta tämä on juuri semmoinen. Voide ehkäisee ikääntymisen merkkejä ja tukee ihon omia uudistumisprosesseja, eli mainio tuote esimerkiksi kolmekymppiselle iholle syväkosteuttavaksi anti-age-voiteeksi. Itse olen käyttänyt tätä sekä päivä-, että yövoiteena ja todennut, että pienikin määrä voidetta kosteuttaa kuivankin ihon tehokkaasti. Täyden kympin tuote!

Ihonhoidon iltarutiini

Yönaamiot ovat yksi tuoteryhmä, joihin sorrun aina! Rakastan yli kaiken erilaisia naamioita ja ihonhoidon erikoistuotteita, oikeastaan vasta tämän vuoden aikana olen ottanut säännölliseen käyttöön korealaisesta kosmetiikasta tunnetut sleeping maskit. Kun haluan antaa iholle superkosteutusta, teen hoitorutiinin kuten edellä mainitsinkin ja lisään juuri ennen nukkumaanmenoa kasvojen iholle yönaamion vaikuttamaan yön ajaksi. Huxley Sleep Mask, Good Night on geelimäinen tehokosteuttava yönaamio, joka rauhoittaa ja ravitsee ihoa yön aikana. Naamio imeytyy nopeasti ja oma ihoni ainakin imee naamion nopeasti 😀 Siispä olenkin monesti levittänyt naamiota iholle reippaasti noin puoli tuntia ennen sänkyyn menoa, iho on aamulla todella kosteutettu. Tämä on muuten erinomainen tuote tavoittelemaan semmoista korealaista ”lasi-ihoa”!

Kuorinta

Kuorin kasvojen ihoni noin kerran viikossa samalla kun pesen hiukset. Levitän kuorintatuotteen kasvoilleni vaikuttamaan samaan aikaan hoitoaineen kanssa. Välillä saatan olla hieman laiska asian suhteen ja unohtaa kuorimisen jopa viikoiksi 😀 Siitä syystä tykkäänkin käyttää päivittäisen puhdistuksen yhteydessä Konjac Spongea, joka kuorii kuollutta ihosolukkoa päivittäin ja kirkastaa ihoa.

Meikkipohja ja kevyt ihonsävyn tasoittaminen

Viimeisissä kuvissa en ole täysin meikitön, vaan ihollani on Vita Liberatan Beauty Blur Sunless Glow Latte, joka on täydellinen valinta all-in-one-meikkituotteeksi. Olen käyttänyt Beauty Bluria viime kesästä saakka, jolloin tuote lanseerattiin ja täytyykin todeta sen lukeutuvan nykyään kaikkien aikojen suosikki-meikkituotteideni joukkoon! Jos valitsisin yhden meikkituotteen (ripsarin lisäksi), jota saisin käyttää päivittäin, olisi se ehdottomasti tämä. Beauty Blur on täydellinen all-in-one-tuote päivinä, jolloin ei jaksa meikata tai haluaa muuten vain päästä meikin suhteen helpolla, koska voide antaa iholle kauniin tasaisen sävyn ja peittää kevyesti. Voide on kuin pohjustustuote, heleyttäjä, ihoa silottava meikkivoide ja itseruskettava samassa. Voide sisältää itseruskettavia ainesosia, jotka säännöllisessä käytössä antavat iholle kaunista auringon hehkua. Tämän kanssa olen helposti voinut skipata jopa peiteaineen ja aurinkopuuterin, koska omassa arkikäytössäni korvaa tämä ehdottomasti meikkivoiteen lisäksi myös ne. Beauty Blur Sunless Glowta on kahdessa sävyssä, vaaleampi Latte Light ja tummempi Latte, jota itse olen käyttänyt.

Huxleyn, Konjac Spongen ja Vita Liberatan tuotteita myy kotimainen kauneuden verkkokauppa Nobe Beauty, jonka valikoimista löydät myös monet muut palkitut ja huippusuositus kauneuden brändit.

 

Oletteko jo testanneet Huxleyn tuotteita? ✨

 

Ja onko Vita Liberatan Beauty Blur Sunless Glow jo löytänyt teidän meikkipussiinne? 🧖‍♀️

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.