Huhtikuun parhaita juttuja

Huhtikuu on ollut ainakin omassa mielessäni aina semmoinen talven ja kevään jakava kuukausi, jolloin ryhdytään odottamaan kesää, aloitellaan ehkä juoksulenkkejä tauon jälkeen (jota esim tänä talvena ei edes tullut :D) ja grillaillaan ensimmäisiä kertoja. Tai näin ainakin meillä. Ainiin ja huhtikuu on usein myös aurinkokauden korkkausta, jolloin hengailen ensimmäistä kertaa bikineissä terdellä, jos siis käy hyvä tuuri kelien suhteen. Olen perinteisesti ollut huhtikuussa aina reissussa, viime vuonna Balilla ja sitä edellisenä vuonna Malediiveillä. Tänä vuonna vietetään kevät hyvillä mielin kotona, vaikka ehkä ajatuksen tasolla ennen tätä kaikkea pienestä kotimaan tai pohjoismaisesta kevätreissusta haaveilinkin. Näin on kuitenkin varsin hyvä ja havahduin jotenkin vasta tällä viikolla faktaan siitä, että huhtikuu on jo puolivälissä ja parin viikon päästä on vappu!

Sillä välin listailin kuitenkin muutamia huhtikuun ja kevään kynnyksen parhaita juttuja, ehkäpä joku teistäkin yhtyy näihin?

 

Hyvä ruoka ja leipominen. Parsakausi on yksi kevään parhauksista! Grillasimme viime viikolla ensimmäistä kertaa ja Tommi kokkasi meille parasta ruokaa sitten kotiinpaluun: Grillattua lohta ja parsaa kotitekoisen bearnaisekastikkeen kera. Bearnaise on ehdottomasti kastike-suosikkini ja voisin syödä sitä about kaiken kanssa, haha. Nämä muutama viikko kotiinpaluun jälkeen ovat muutenkin hujahtaneet suosikkiruokia, kuten lohikeittoa, pastaa ja kotitekoisia lohkoperunoita (namiii) syödessä. Olen tässä kuussa myös leiponut ennätyspaljon: Korvapuusteja, siemensämpylöitä ja kotitekoista pizzaa. Juuri parhaillaan mietinkin, että mihin seuraavaksi käyttäisin jääkaapissa kököttävän hiivan 😀 Mustikkapiirakkaakin tekisi hurjasti mieli!

Käsityöt. Koska vietämme tällä hetkellä aikaa pääasiassa kotona, olen tehnyt myös ennätyspaljon käsityöjuttuja. Välillä on ihana kyhätä niitä helppoja ”aivot narikkaan”-töitä, mutta nyt olen pyrkinyt myös opettelemaan hieman haastavaampia töitä ja uusia juttuja, kuten villapaidan raglan-kavennuksia 😀 Olen myös intoutunut eri (tietysti mahdollisimman yksinkertaisten ja päästä keksittyjen) raita-kuvioiden suhteen ja pyrkinyt ensisijaisesti keksimään juttuja, joita voisin tehdä kotona löytyvistä jämälankakeristä. Seuraavia haaveprojekteja on neuloa ensimmäinen villatakki ikinä ja testata raglan-villapaitaa myös aikuisten koossa! Viikonloppuna muuten luvassa taas käsityöohjetta ✨

Sarjamaratonit ja hömppää telkkarista. Ennen reissua saimme katsottua kaikki jaksot Sorjosesta ja Rahapajan ensimmäiset kaksi kautta. Nyt kotiin palattuamme jatkettiin Rahapajan seuraavalla kaudella, jota ennen oli tietysti aivan pakko katsoa Tiger King, jota kirjaimellisesti oli aina pakko katsoa useampi jakso putkeen vain siksi, että oli kerta toisensa jälkeen yhtä äimän käkenä siitä, että mitä hittoa just tapahtui ja voiko tämä kaikki muka oikeasti olla totta (tai yleisesti koko homma siitä, että noin monet ihmiset Jenkeissä haluavat tiikereitä ja muita suuria kissaeläimiä lemmikeiksi, tosiaankin sairasta, että moinen edes on laillista :D). Ensin nauratti, mutta sitten tulin lähinnä surulliseksi.

En olisi halunnut myöntää, mutta kaiken tämän ohella olen katsonut Ex on the beach Suomea ja todennut suunnilleen joka jakson kohdalla, että miksi hemmetissä edes katson tätä, haha. Tähän vielä dokkarivinkki Yle Areenasta: Silicon Valley, Baby! Dokumentti kertoo suomalaisesta startup-yrittäjästä, joka lähtee tyttöystävänsä kanssa Piilaaksoon kehittämään yritystään. Itseäni kiehtoo suuresti Piilaakson startup-kulttuuri ja oikeastaan juuri siitä syystä, kuinka kreisiä se on. Tuo dokumentti oikeastaan kiteyttää kaiken nuorten startup-yrittäjien elämästä ja siitä, ettei Piilaaksossa oikeasti millään muulla ole väliä kuin sillä, kuinka paljon tunteja vuorokaudesta omistat työnteolle vain toivoaksesi, että vaivannäkö (ehkä) joskus kantaa hedelmää. Kreisiä!

Päivittäiset tunnin mittaiset kävely- ja juoksulenkit ovat olleet rutiinina reissun jälkeen, ettei nyt menisi aivan sohvalla löhöämiseksi tämä kotoilu. Olemme retkeilleet kävellen metsään myös koko perhe ja tehty Tommin kanssa jonkin sortin kuntopiiriä metsässä puun rungoilla kuntosalin puutteessa 😀 Kuinka ikävä voikaan olla muita liikuntamuotoja juuri silloin kun niihin ei ole mahdollisuutta? Olen haikaillut erityisesti kuntosalin ja uimahallin perään, vaikkei tässä lenkkeilyssäkään tietty mitään vikaa ole. Pitäisi ottaa jonkin sortin rutiini kotijumpasta ja kevyestä lihaskunnosta, toistaiseksi olen yksinkertaisesti ollut liian laiska siihen!

Sen sijaan, jutut jotka eivät ole huhtikuussa ehkä olleet niitä lemppareitani ovat järkky siitepölyallergia, ajoittainen jumitus ja saamattomuus kotona hengaillessa, sekä lähes päivittäinen sotku. Ehkäpä näistä nyt tämän kerran selvitään. Vastaavanlaista mahdollisuutta kotihengailuun kun ei välttämättä tule enää koskaan! 🙂

 

Mitkä ovat olleet teillä huhtikuun parhaita juttuja? ✨

 

 

4 vastausta artikkeliin “Huhtikuun parhaita juttuja”

  1. Tää on kyl aika järkyttävää kun leipoo koko ajan mutta kun tuntuu ettei oikein muuta ole ulkoilun ja käsitöiden lisäksi 😀 Kokeilin yön yli pullataikinaa ja sille suositus ja mähän en koskaan oikeastaan leivo pullaa 😀 Ja sitten mun tekis mieli kokeilla lehtikaalipizzaa kun jostain näin sellaisenkin.

    1. Mä tein just pääsiäisenä lehtikaalipizzaa ja se oli superhyvää! Suosittelen 🙂 Tuosta yön yli-pullataikinasta en ollut kuullut, alkoi kiinnostaa testata! 😀

  2. Mun huhtikuun suosikit on olleet joka aamun 7km kävelylenkit, syorytellin audio & e-kirjat, yö-ja päivä pyjamista koostuneet asut, meikittömyys, korttipelit, meditaatio ja jooga ja kiireettömyys <3 ja päiväkirjan kirjoittaminen! Vaikka tää karanteenissa eläminen on välillä vähän ahdistavaa, niin Aattelin et joskus vuosien päästä on vielä kiva lukea omia ajatuksia näiltä ajoilta. Tän sun tekstin lukemisen jälkeen tuli ihan sairas himotus leipomiseen, täällä ei vaan ole saanut hiivaa kaupoista enää kolmeen viikkoon, mut pakko ehkä kokeilla miten korvapuustit toimis leivinjauheella! Onneks on vielä viime suomireissulta raahattuja fariini-ja raesokeri varastoja jäljellä 😀 tästä tulee nyt hirveä kilometri kommentti, mut pakko vaan vielä sanoa että Mä en oikeesti ikinä kommentoi mitään kenellekkään vaikka luen tosi monia blogeja, mut sulle tekee aina mieli kirjoittaa jotain kun oot niin ihana, ja jaksat aina vastata kun sulle kommentoi! Kiitos siitä, ja sun ihanista teksteistä, oon täällä seuraillut jo sun alppilan ajoista lähtien, kun asuit vielä yksin ja postailit lähinnä aamukahvi hetkiä ja asuja <3

    1. Hahah, voi kiitos <3<3 Sun kommentit on just ihania, kiitos niistä! Ihanat aktiviteetit sulla, mulla myös Storytel ahkerassa kuuntelussa päivittäin. Tosin, kun ollaan jatkuvasti perheen kanssa kolmin niin ei sitä luppoaikaa ihan kauheesti ole ja välillä toivoisi, että voisi muutaman tunnin hengähtää 😀 Mutta tosiaan nuo pitkät kävelyt on ehdottomasti parasta munkin päivissä! Kivaa viikonloppua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.