DIY: Ihanimmat pitkät villasukat ja ohjevinkki

sisältää affiliate-linkkejä

Yksi talven projekteistani oli näiden pitkien villasukkien työstäminen, johon kului lopulta aivan tolkuttomasti aikaa! Ei siksi, että itse sukkien työstäminen olisi ollut mitenkään erityisen työlästä, vaan enemmänkin siksi, että tein näitä useammassa vaiheessa. Taisin aloittaa ensimmäisen sukan jo joskus viime vuoden lopulla, kunnes unohdin sen joksikin aikaa vain kaivaakseni työn esiin ennen kuukauden reissuamme. Neuloin toista sukkaa valmiiksi matkalla Rarotongalta, kunnes onnistuin jotenkin katkaisemaan Raglanissa yhden sukkapuikoista ja jatkoinkin näitä loppuun vasta täällä kotona kun en onnistunut löytämään matkalta mistään sukkapuikkoja. Opetukseni tälle on näköjään se, että sukkapuikkoja kannattaa matkoille ottaa mukaan myös 1-2 extrakappaletta. Neulojan pahin painajainen on juurikin se katkennut puikko tai muuten vaan sukkapuikko, joka vierähtää jonnekin terassin lautojen väliin tai muualle, josta sen palauttaminen on äärimmäisen hankalaa 😀

Tykkäsin tästä netistä bongaamastani pitkien villasukkien ohjeesta niin paljon, että halusin vinkata siitä täällä myös teille. Nämä ovat olleet nimittäin aivan ihanat ja ehdottomasti tämän hetken suosikki-villasukkani! Eivät aivan polvimittaiset, mutteivat kuitenkaan aivan perinteisetkään villasukat. Passelit siis esimerkiksi näin vielä hieman viileisiin kevätpäiviin kotosalla. Tällä hetkellä haaveilenkin neulovani nämä myös vihreänä ja itseasiassa aloitinkin sukkien työstämisen perjantaina, tarkoituksena tehdä niihin pieniä muutoksia näihin ensimmäisiin verrattuna.

Mitä tarvitset näihin? Itse olen käyttänyt sukkiin Adlibriksen Socki-lankaa, joka on osoittautunut sukkiin varsin passeliksi ja muutenkin hinta-laatusuhteeltaan hyväksi sukkalangaksi. Lisäksi tarvitset 3,5mm sukkapuikot. Ne toiset pitkät villasukat aloitin tästä Socki Stonewash-langasta.

Ohje: Tämä Meillä Kotona-sivun ohje, joka on mielestäni selkeä ja helppo perusohje pitkiin sukkiin.

 

Lähteekö pitkien villasukkien ohje testiin? 🌸

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.