Hellettä ja höpinöitä

Hellurei! Pieni tovi vierähti taas edellisestä postauksesta, mutta täällä taas. Näin alkuun haluan todeta, että epätasainen postaustahti saattaapi jatkua vielä nyt kesäviikkojen aikana – aurinkoiset päivät ovat nimittäin vieneet mukanaan (varsinkin nyt helteinä) ja samassa on unohtunut kuvailu, eikä ole juurikaan tullut vietettyä läppärillä aikaa. Somettomampi arki on myös tuntunut jotenkin ”oikealta” ja vapauttavalta, jonka vuoksi olen pyrkinyt edelleen pitämään pientä etäisyyttä kaikkiin kanaviin. Arjessa on ollut myös kaikkea muuta tuumailtavaa, mutta päällimmäisenä on kuitenkin huomannut, kuinka paljon säästyy aikaa ja ajatuksia kaikkeen muuhun elämässä kun on pysytellyt ”offline”. Hassua sinänsä, etten ole pitänyt tämmöistä taukoa vuosikausiin ja vasta nyt huomaa, kuinka erilaista se arki onkaan ilman niitä ennen niin itsestäänselviä juttuja. Toivon kuitenkin, että rytmi täällä taas palaa!

Olenkin tuumaillut, että haluaisin jatkossa mahdollisesti panostaa taas enemmän blogiin Instan sijaan, mutta sitten taas IG/Facebook-monopolin huomioon ottaen miettinyt, että olisiko siinä edes järkeä? Täytyy siis vielä tuumailla ajatusta. Päällimmäisenä on jotenkin ollut turhautumisen fiilikset siitä, etten jotenkin itse ole hetkeen saanut tietynlaista tarttumapintaa somesisällöistä ja havahtunut kerta toisensa jälkeen siihen, että some on (varsinkin koronan keskellä) tuottanut itselleni jostain syystä enemmän negatiivisia, kuin positiivisia tunteita. Tämä taas on johtanut siihen, että olen ollut myös itse päivittämättä ja ehkä jopa jotenkin tarkastellut kaikkea tauon jälkeen semmoisen ”onko tässä nyt mitään järkeä tai kiinnostaako ketään”-kritiikin kera. Viime viikkojen teemana onkin siis vahvasti ollut some-puntarointi eri aspekteista!

Noin yleisesti olen pyrkinyt edelleen viettämään melko kontativapaata arkea, vaikka rajoituksia onkin höllennetty. Toki on ihanaa, että elämä normalisoituu näiden poikkeuksellisten kuukausien jälkeen, mutta jotenkin ei ole tuntunut siltä, että haluaisi vielä suinpäin rynnätä asioille ja ihmisten ilmoille, ellei nyt aivan pakottavaa tarvetta ole. En suoranaisesti ole mikään hysteerikko, mutta en itse mielellään ole ensimmäisten joukossa sairaana jos toisesta aallosta alkaa tulla merkkejä. Ei nyt sillä, että olisin täysin eristyneenä koronapeloissani, mutta jotenkin tässä kevään mittaan on tottunut näihin melko tuttuihin ympyröihin, vaikka kieltämättä onkin haikaillut esimerkiksi museoiden perään. Rohkein askeleeni tähän mennessä oli maanantaina kun uskaltauduin ensimmäistä kertaa kuntosalille noin viiden kuukauden tauon jälkeen. Haha 😀

En muistanutkaan, etten viimeksi maininita mitään päivitystä siitä valintakoe-casesta, josta paasasin toukokuun puolella melkoisesti. Tosiaan, kuten arvelinkin, en päässyt maantieteen valintakokeen toiseen vaiheeseen, mitä nyt en tämän katastrofihaun jälkeen edes jaksanut toivoa. En siis viitsinyt lannistua asiasta, joka oli aikalailla odotettavissa. Toisaalta harmittaa edelleen, että valinta mantsan ainereaalin perusteella jäi kiinni muutamista pisteistä ja yhtä pykälää parempi arvosana äidinkielestä olisi todennäköisesti avannut tien sitä kautta. Eipä voi mitään! Tässä kun ei kesän kynnyksellä mistään tiennyt mitään niin ryhdyinpä radikaaleihin toimenpiteisiin ilmoittautumalla uusimaan äikän yo:n syksyllä, haha. Olisi mielekiintoista kuulla, että onko joku teistä uusinut yo-arvosanoja näin aikuisena?

Hassua sinänsä, etten ole koskaan edes harkinnut moista, mutta yhtäkkiä tuntui, että voisi olla hauska idea yrittää kohottaa yhtä tai kahta arvosanaa näin 15 vuoden jälkeen. Varsinkin kun ei tiedä, että intoutuuko vielä myöhemmin noihin mantsan hakujuttuihin tämän hieman extempore-haun jälkeen. Viime viikolla olin kuitenkin toisen vaiheen valintakokeessa erääseen toiseen hakemaani ohjelmaan, joten jännityksellä odotetaan kuinka paikan kanssa käy! Meinasin alunperin ilmoittautua avoimen yliopiston kesäkursseille, koska jo jonkin aikaa on ollut fiilis, että olisi kiva opiskella jotain pienimuotoisesti tai sivutoimisesti muun arjen ohella, mutta unohdin koko homman kun pasmat menivät sekaisin noiden lukuhommien kanssa 😀

Ainiin ja juhannuskin vierähti ohi! Vietettiin juhannusviikkoa äitini mökillä Keski-Suomessa, jonne läksin siis ensimmäistä kertaa luultavasti yli 15 vuoteen. Olen vasta viime vuosina intoutunut enemmän mökkielämästä, mutta on kestänyt sopeutua ajatukseen useasta päivästä ilman sähköjä ja juoksevaa vettä (varsinkin lapsen kanssa, iik), mutta suunnitelmien oltua auki vielä juhannuksen lähestymistä, päätimme rohkaistua mökkiseikkailun suhteen. Ja onneksi niin, oli jo aikakin päästä viettämään lapsen ensimmäistä mökkijuhannusta luonnonrauhaan. Piipahdimme samalla reissulla pikaisesti myös Jyväskylässä, mutta harmikseni en taaskaan ehtinyt käydä juuri missään (tietty Sohwia, Vaajapörssiä ja lapsuuteni suosikkipuistoa Yrttisuon perhepuistoa lukuunottamatta :D), joten kai sitä täytyy taas kerran pistää suunnitteluun uusi Jkl-visiitti loppukesälle.

Oletteko jo palanneet normaaliin arkeen vai mietityttääkö vielä?

 

Entäs mitä teitte juhannuksena? ✨

 

Ps. Tajusin muuten juuri, että videoni Cookinsaarilta odottaa kaikkien näiden kuukausien jälkeen edelleen editointia!! Yritän lähiaikoina saada sen ulos. Vime kuukausina olen potenut jonkinlaista matka-ahdistusta, enkä ole edes jaksanut haaveilla tulevista reissuista, mutta tällä viikolla on iskenyt joku ihme paratiisin kaipuu pitkän tauon jälkeen 🙂

 

 

8 vastausta artikkeliin “Hellettä ja höpinöitä”

 1. Harmi tuon maantieteen kanssa, mutta toivottavasti pääset toiseen koulutusohjelmaan mikäli se sinulle mieleinen olisi 🙂

  Ihan mielenkiinnosta kun itse olen luullut, että tietyn aikarajan jälkeen yo-kirjoituksista, täytyisi kirjoittaa kaikki aineet uusiksi eikä voisi uusia vain yhtä – näin ei taida enää olla? Itselläkin uusiminen on käynyt mielessä, mutta jostain sitä aikaa preppaamiseenkiin pitäisi löytyä…

  Täällä juhannus meni rauhallisissa merkeissä ja työt jatkuvat vielä toistaiseksi etänä 🙂

  1. Niin, katsotaan miten käy! 😀 Hmm, tuosta en ollutkaan kuullut. Ilmeisesti käytännöt ovat siis muuttuneet! Viestittelin vanhan lukioni kanssa ja skannailin tokareita, niin ainakin nyt oli mahdollista ilmoittautua yksittäisiin kirjoituksiin, vaikka edellisistä onkin jo 15 vuotta. Olisi kyllä karseaa jos joutuisi samalla uusimaan kaikki! Ehkä tuo sääntö on siis ollut hullunkurinen ja siitä on siksi luovuttu? 😀 Kivaa viikonloppua!

 2. Nyt korona-aikaan instagram toi vaan huonoa oloa ja poistin koko sovelluksen kännykästä mutta en tunnuksia. Palaan sinne kunhan elämä normalisoituu, nyt on muutakin ajateltavaa kuin some. Piti muuttaa nyt kesällä Uuteen-Seelantiin mutta rajat on kiinni ties kuinka pitkään 🙁 ei auta kuin vaan toivoa sormet ristissä että pääsisi lähtemään ennen talvea ja pimeyttä. Kyllä tää korona pisti kaikki suunnitelmat uusiksi kokonaan!

  1. Sama! Tauko on kyllä tehnyt hyvää 🙂 Voi hitto tuon muuton kanssa, varmasti harmittaa! Taisit ehkä aikaisemmin kommentoidakin noista muuttoaikeista? Höh 🙁 Toivotaan, että tilanne ensi vuoden puolella viimeistään normalisoituisi.. Vaikka toki siihen on aikaa. Mutta tuo on kyllä tuttu tunne kun kaikki suunnitelmat menevät uusiksi. Tsemppiä ja ihanaa kesäviikkoa <3

 3. Wau, ilman sähköjä, se vaatii jo seikkailuhenkeä! 😀 Mökillä on kyllä nyt ollut parasta ja lapsikin tykännyt. Meillä on kyllä sähköt mutta ei myöskään juoksevaa vettä mutta aika nopeasti niihin tottuu ja oikeastaan aika kivaakin 😀

  1. Joo niinpä! On siellä onneksi semmoinen kaasulla toimiva jääkaappi ja mini-liesi, ettei nyt aivan kuiva-ainesten armoilla tarvinnut olla ;D Oli kyllä kivaa ja naperokin tykkäsi! 🙂

 4. Nuo kouluun hakemiset on kyllä aina jänniä paikkoja. Itsellä on aikoinaan jäänyt amk-pääsykokeisiin pääsy kiinni englannin arvosanasta. En edes harkinnut arvosanan korottamista jälkikäteen, koska kun on hetki lukiosta kulunut, ei enää ole taidot sillä tasolla että mielestäni edes kannattaisi harkita. Lopulta kävin ammattikoulun ja pääsin sen+yo-todistuksen avulla pääsykokeisiin ja opiskelemaan alaa, minne halusinkin.

  Oletko harkinnut yliopistoon avoimen yliopiston väylää? Sitä kannattaa ihan vakavasti harkita, koska voi olla helpompi tie kuin tämä nykyinen todistusvalinta/pääsykoerumba, joka on todella epäreilun kuuloinen monia hakijoita kohtaan. Itse tunnen monia, jotka avoimen väylän kautta ovat opiskelupaikan itselleen saaneet.

  Itse hain nyt keväällä suoraan yhteen maisteriohjelmaan, jonne sai hakukelpoisuuden alan perusopintojen+aiemman tutkinnon perusteella ja pääsin kuin pääsinkin sisälle. (Viime vuonna jäin varasijalle.) Perusopinnot ko. tieteeseen tein nuoremman lapsen vauvavuotena. Monia reittejä siis on yliopistoon, mutta toki kaikkiin tiedekuntiin ei voi hakea esim. suoraan maisteriohjelmaan ja toisaalta tuo mainitsemani maisteriohjelma on sellainen, ettei ko. tieteeseen edes ole kandiohjelmaa. Ihania kesäpäiviä sinulle ja tsemppiä siihen äikän yo-kokeeseen! 🙂

  1. Kiitos mielenkiintoisesta kommentista! 🙂 Kiva kuulla, että olet päässyt lopulta opiskelemaan mieleisiin ohjelmiin! Olen joo tuumaillut noita avoimen opintoja ja käynytkin kurkkimassa jo hieman tietoa + kurssikokonaisuuksia. Voi olla, että suoritan niitä syksyllä, saa nähdä miten tässä käy. Samaa olen itsekin tässä miettinyt, että avoimen väylä alkaa varmasti olla moneen ohjelmaan helpompi väylä kuin tuo nykyinen hakurumba 😀 Nyt kun opiskelupaikkoja lisättiin niin olin hieman yllättynyt etten ainakaan itse bongannut mainintaa avoimen väylän paikkojen lisäämisestä.. Saa siis nähdä onko niihin tulossa muutoksia / lisäyksiä! Kivaa alkavaa viikkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.