Kesän parhaat kirjasuositukset x 5

Kaupallinen yhteistyö: Nextory 

Postauksen lopusta löydät tarjouksen 30 päivän ilmaiseen ääni- ja e-kirjakokeiluun!

Mainitsinkin aiemmin, että olen kesän aikana pitänyt pientä lukuhaastetta ja lupasinkin jakaa myös teille lukulistaa omista kesäloman suosikkikirjoistani. Olen itse löytänyt aikaisemmin muiden kirjavinkeistä hyvää luettavaa ja toivottavasti näistäkin vinkeistä on teille iloa 🙂 Kesän aikana olen tutustunut uuteen äänikirjapalveluun Nextoryyn, jonka valikoimaan olen tykästynyt. Nextory tarjoaa tuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoiman suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Yhdellä kuukausimaksulla saat siis kuunnella tai lukea rajattoman määrän kirjoja. Kesän aikana olen pyrkinyt karsimaan turhia menoja, mutta todennut, että ääni- ja e-kirjatilauksestani en kyllä luopuisi! Omalla kohdallani ovat helposti saatavilla olevat kirjat olleet hyvä keino ottaa lukemisesta rutiini sen jälkeen kun muutama vuosi takaperin olin parikin vuotta lukematta juuri ollenkaan. Silloin kun ei keksi mitä seuraavaksi lukisi, on sovelluksen etusivun suosituksista suuri apu. Itselläni on nimittäin ollut monesti se ongelma, että löydän kivoja kirjoja jopa enemmän kuin mitä ehdin lukemaan, haha!

Milloin sitten kuuntelen äänikirjoja?

 

Arjessa kuuntelen äänikirjoja monesti työmatkoilla, mutta nyt kesän aikana olen pistänyt äänikirjan pyörimään lähtiessäni lenkille ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Kirjan kuunteleminen illalla on nimittäin hyvä keino nukahtaa ainakin minulla ja tämä on jo pitkään ollut lähes jokailtainen ruutiini. Kannattaa testata, toimii nimittäin oikeasti!

Esimerkiksi nämä Nextoryn valikoimasta löytyvät kirjat olen lukenut kesä- ja heinäkuun aikana:

 

Mika Mäkeläinen: Kimlandia. Ah, rakastan Pohjois-Korea-aiheisia kirjoja yli kaiken! Niitä on tullut nimittäin vuosien varrella luettua jo lähemmäs kymmenen kappaletta ja bongatessani uuden P-Korea-kirjan, tallennan sen AINA suosikkeihini. Useimmat lukemani kirjat ovat olleet loikkareiden tarinoita, joissa käsitellään enimmäkseen menneiden vuosien tilannetta maassa esimerkiksi 90-luvun nälänhädän aikana. Pohjois-Koreassa on tapahtunut viime vuosina paljon ja itseäni onkin kiinnostanut erityisesti kuulla mitä Pohjois-Korean rajan taakse kuuluu NYT. Ja tämä kirja on juuri semmoinen! Kuuntelin tämän päivässä läpi, koska en vain malttanut lopettaa.

Henri Hyppönen: Luomiskertomus. Noh, tämän luettunani aloin fanittaa Henkka Hyppöstä. Itsekin olen pohtinyt viime vuosina paljon tekoälyn kehitystä ja sitä, kuinka se tulevaisuudessa vaikuttaa esimerkiksi luovuuteen. Voiko algoritmi luoda taidetta tai kirjoittaa kirjan? Mihin meitä ihmisiä tulevaisuudessa edes tarvitaan luovuuden suhteen? Mitäs sitten kun tuntuu, että ”kaikki on jo keksitty”, eikä uudelle tunnu luovuuden saralla olevan tilaa? Itseäni on jo pitkään vaivannut esimerkiksi luovuuden ”massateollisuus”, eli se kuinka nykyään kenen tahansa on täysin mahdollista luoda mitä tahansa, koska apuvälineet, sovellukset ja alustat on tätä varten globalisaation myötä kenen tahansa saatavilla. Kirjassa käsiteltiin esimerkiksi tätä aihetta ja noita muitakin mainitsemiani kysymyksiä todella nokkelalla pohdinnalla. Tykkäsin!

Anssi Jokiranta, Pekka Juntti, Anna Ruohonen, Jenni Räinä: Metsä meidän jälkeemme. Tätä kirjaa hehkutinkin jo aikaisemmin tällä viikolla. Jos Suomen luonnonmetsien tulevaisuus kiinnostaa, on tämä kirja sinulle. Kirjassa käydään läpi Suomen luonnonmetsien tilaa, rajuja metsähakkuita 1900-luvulla ja tehometstäteollisuutta erityisesti luonnon monimuotoisuuden, metsän hitaan uusiutumisen ja vähentyvien lajien näkökulmasta. Vaikka itse olen pitkään pitänyt esimerkiksi biotaloutta hyvänä juttuja, sai tämä kirja ajattelemaan kantaa myös toisesta aspektista, koska haluan tietysti, että myös tuleva sukupolvi pääsee näkemään samanlaisia metsiä kuin ne olivat esimerkiksi vielä omassa lapsuudessani.

Emma Sofianna Söderholm: Edes hetken elossa. Rakastan henkilötarinoita ja varsinkin selviytymistarinat ovat ihan heikkouteni. Viime vuonna kuuntelin mm. Linda-Maria Roineen Ei koira muttei mieskään ja Läpi Helvetin-Marko Jantusen tarinan (okei ja myönnän, keväällä myös Wanted Janne ”Nacci” Tranbergin :D), joita voin molempia myös suositella. (Ps. Löytyvät myös Nextorystä!) Edes hetken elossa kertoo Vantaan Korsossa abivuottaan viettävästä Elsistä, joka yrittää pelastaa huumeriippuvaista veljeään ja ajautuu tällä tiellä myös itse pimeyteen.

Camilla Läckberg: Hopeasiivet. Luin viime kesänä Camilla Läckbergin Faye-sarjan ensimmäisen osan Kultahäkki, joka sai kesäkuussa jatkoa tämän seuraavan osan muodossa. Aloitin tämän kuuntelun itseasiassa heti kun kirja ilmestyi! Faye-kirjat sisältävät sopivasti hömppää ja jännitystä, eli ovat huomattavasti kevyempää luettavaa perinteisiin Fjällbacka-sarjan kirjoihin verrattuna. Täydellinen kesäkirja siis! Yleensä luen joko dekkareita tai melko faktapitoisia kirjoja, mutta näiden suhteen olen tehnyt poikkeuksen tämmöisestä ”kevyemmästä kirjallisuudesta”.

Seuraavaksi on lukulistallani esimerkiksi..

 

Risto Isomäki: Mitä koronapandemian jälkeen

Seppo Saario: Miten sijoitan pörssiosakkeisiin (ollut lukulistalla jo ikuisuuden!)

Adam Rutherford: Lyhyt historia meistä kaikista

Anna Fifield: Loistava toveri Kim Jong Un (P-Koreaa, jee!)

Ashlee Vance: Elon Musk – Visionääri Teslan, SpaceX:n ja Solar Cityn takana

Terhi Majasalmi, Unna Lehtipuu: Rikastamo (Huom! Raha-aiheinen kirja jos aihe kiinnostaa 💰)

Lauri Silvander, Miika Viljakainen: Helvetinkone ja 49 muuta suomalaista rikosta (Kotimainen true crime)

Nämäkin löytyvät kaikki Nextoryn kirjavalikoimasta 🎧

Onko Nextory sinulle uusi tuttavuus? Rakastatko kirjoja? Koodilla IINES pääset kokeilemaan Nextorylla ääni- ja e-kirjoja ilmaiseksi 30 päivän ajan, jolloin voit kuunnella tai lukea rajattomasti mieleisiäsi kirjoja ja aloittaa esimerkiksi jostain postauksen kirjasta. Kokeilu ei sido sinua mihinkään! Voit hyödyntää testijakson myös täällä: www.nextory.fi/iines

Oletteko lukeneet jonkun postauksen kirjoista?

Otetaan vastaan myös muita kirjavinkkejä! ✨

 

17 vastausta artikkeliin “Kesän parhaat kirjasuositukset x 5”

 1. Luin just tuon Risto Isomäen kirjan ja se oli hyvä vaikka en suosittele sitä jos korona tms ahdistaa. Itseä alkoi nimittäin hieman ahdistaa virukset lopussa. Taidanpa ottaa seuraavaksi kuunteluun tuon luomiskertomuksen, kiitos vinkistä!

  1. Hei kiva kuulla, että se oli hyvä! Luin viime vuonna edellisen Isomäen ja tykkäsin siitä kyllä paljon 🙂 Toivottavasti tykkäät tosta Hyppösen kirjasta!

 2. Kiitos kirjavinkeista, laitoin heti lataukseen muutaman kirjan! Etenkin pohjois-korea kirjallisuus kiinnostaa myos taallapain 🙂
  Omia kirjavinkkauksia ovat:
  – the untethered soul by michael a singer
  – the choice: embrace the possible by edith eger
  – letting go by david r hawkins
  – the woman in the window by a.j finn
  – siddharta by hermann hesse
  – voittamisen anatomia by oskari saari
  – dark places by gillian flynn
  – the girl on the train by paula hawkins
  – the book thief by markus zusak

 3. hei voisitko kirjoittaa postauksen pääsykokeisiin valmistautumisestasi? itse haaveilen myös metsätieteellisestä ..:)

 4. Hei onko tietoa mihin asti koodi on voimassa? Reilun kk päästä alkaisi kesäloma ja silloin ehtisi hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.