Hiustarinoita vuosien varrelta

Kaupallinen yhteistyö: Hankintatukku

Kirjoittelin syyskuussa hiusten kasvatusprojektin kuulumisia ja Evonia-kuurista, jota nyt takana alkuvuodesta saakka. Tuolloin mainitsinkin, että testiin lähtee Evonia-tuotesarjan uusin valmiste Evonia Super Silica, jota olen syönyt kuurina nyt parin kuukauden ajan ja kuuri jatkuu syksyyn vielä ainakin parin paketin verran. Kuten kirjoittelinkin jo edellisessä postauksessa, ovat hiusvitamiinit olleet tänä vuonna aktiivisessa käytössä pidempinä kuureina. Käytän Evoniaa aina vähintään 3-6kk putkeen, jonka aikana huomaan kyllä selkeää kunnon kohenemista ja kasvua niin hiuksissa, kynsissä, kuin ripsissä ja ihossakin.

Evonia Super Silica sisältää piihappovalmistetta ja biotiinia, jotka tukevat ihon hyvinvointia, kosteutta ja kiinteyttä, sekä edistävät hiusten rakennetta samalla vähentäen hiusten katkeilua esimerkiksi harjatessa. Itselläni on tämä näin ensimmäisten parin kuukauden aikana vauhdittanut ainakin ripisen kasvua, jotka lyhenivät hieman lashliftin jäljeltä, sekä vahvistanut kynsiä, joita olen saanut olla jatkuvasti leikkaamassa lyhyemmiksi. Jostain syystä en enää nimittäin oikein osaa elää pitkillä kynsillä, vaikka haluaisinkin.

Nyt lopetettuani e-pillerit 4kk takaperin olen jatkuvasti panikoinut hormonaalista hiustenlähtöä ja siitäkin syystä ottanut vitamiinit aktiiviseen käyttöön näin ennakoivana. Pientä hiustenlähtöä olen ehkä tässä parin kuukauden aikana huomannut, mutta voi myös olla, että kuvittelen vain. Monesti huomaan tämmöiset seikat vasta sitten kun uusi kasvava hius on jo useamman sentin mittaista. Seuraillaan siis tilannetta!

Halusin tänään kirjoittaa joitakin hiusmuistoja vuosien varrelta. Hauskoja tai ei niinkään. Tuntuu, että omaan ”hiushistoriikkiini” mahtuu kyllä erityisen paljon kaikkia järkkyjä värjäyskokeiluita, luojan kiitos kuitenkin vähemmissä määrin tässä edellisen 15 vuoden aikana 😀 Nuorempana olin kyllä tosi ahkera (ehkä liiankin) juuri noiden ihme kotivärjäysten kanssa ja usein kyllä kadutti jälkeenpäin, että miksi edes ryhdyin tähän? Varsinkin epäonnistuneet kotivaalennukset oman latvan kärtsätessä olivat niitä kertoja, jolloin Evoniat olisivat tulleet todelliseen tarpeeseen uutta hiusta kasvatellessa. Ilmeisesti olen kuitenkin oppinut näistä jotain ja pysytellyt jo pidemmän aikaa tutuissa turvallisissa raita- ja balayage-viritelmissä, sekä tietty nyt yli pari vuotta jo täysin ilman vaalentamista.

Sitten niihin hiustarinoihin!

 

Pääsin ensimmäisen kerran ”kunnolla” kampaajalle hiustenleikkaukseen muistaakseni joskus vuoden 2001 kesällä. Olin juuri päässyt 7-luokalta ja kinunnut jo jonkin aikaa, että pääsisin leikkaamaan hiukset ihan kampaajalle. Äiti sitten jotenkin suostui järjestämään jonkun edullisen kampaamoajan (:D) Jyväskylän jostain ”salongista” jossa oli itse käynyt ja sinne siis marssin kovin odotuksin, tottakai mukanani KUVA unelmahiuksistani, jonka olin leikannut jostain lehdestä. Se malli oli semmoinen lyhyt polkka, todella kerrostettu ja muotoiltu jotenkin päältä tosi tuuheaksi 😀 En enää muista kunnolla, vaikka tuo kuva on osittain edelleen piirtyneenä tärykalvoille. Oli kuitenkin vissiin joku hittijuttu tuolloin 2000-luvun alussa.

Ei ehkä edes tarvitse mainita, ettei tulos tosiaankaan ollut ihan sitä mitä hain tai mitä olin tuon kuvan kanssa kuvitellut. (Kampaajien vitsaus on varmaan juurikin tuo, että kannetaan mukaan kuvia ja kuvitellaan, että kaikki näyttää juuri myös siinä omassa tukassa tismalleen samalta kuin kuvassa :D) Kylläpä harmitti ja muistaakseni sain jonkin sortin traumat, enkä mennyt kampaajalle kun vasta joskus lukiossa, haha. Jostain syystä oma tukka kasvoi vajaassa vuodessa todella pitkäksi, joten kovin kauaa ei tarvinnut kasvatella! Fun fact: Muistan edelleen todella tarkkaan tuon kyseisen kesäpäivän, jolloi satoi vähän ripottamalla vettä ja palasin kotiin kaupungilta aivan lannistuneena kampaajakäynnin jälkeen, upeat hiusunelmat murskana 😀

Tämän jälkeen lähti sitten käyntiin niitä kaikkia ”ihania” kotivärjäyskokeiluita joskus 9-luokan hujakoilla. (Oikeastaan ennen tätä olin testaillut vain kevytsävytteitä ja nämä tujummatkin taisivat olla semmoisia kevytkestovärejä. Kestovärejä ja virallisia vaalennusaineita aloin kokeilla joskus lukiossa, jonka jälkeen lähti myös hiusten kunto heikkenemään kovaa vauhtia.) Kerran päätin silloin 9-luokalla värjätä hiukseni ruskeiksi semi-kestovärillä, mutta tulos olikin suunnilleen pikimusta. No, sillä sitten mentiin. Muistaakseni yritin jälkeenpäin vielä vaalentaa tuota tukkaa ja tulos taisi olla jotain melko epämääräistä, kunnes sitten hiljalleen kuitenkin vaaleni lähelle normaalia. Jossain vaiheessa yläasteen ja lukion välissä menivät hiukseni todella huonoon kuntoon juurikin näistä kotivaalennuksista ja ihme kokeilujen jälkeen. Kerran sain päähäni, että haluan kokeilla pinkkejä raitoja tukkaan (koska olin kerran yläasteella tehnyt semmoiset kreppipaperilla ja olivat tosi kivat). Kävin ostamassa jonkun värin, joka oli ”sinne päin” ja ryhdyin hommiin. Tulos oli aivan järkky! Siis semmoisia outoja punaisia raitoja siellä täällä, huhhei. Onneksi haalistuivat melko nopsaan, haha.

Veikkaan, että aika monella saman ikäluokan toverilla on nuoruudessa näitä ihme kotivärjäysepisodeja. Tänään voin todeta, etten enää ikinä värjäisi hiuksia kotona, jotain kevyitä hoitonaamio-sävytyksiä lukuunottamatta. Luotan siis ehdottomasti nämä jutut nykyään kampaajani käsiin! Mikä siinä joskus olikin, ettei vaan yksinkertaisesti malttanut hiusten olla ja kasvaa hyvänä pitkäksi, vaan sortui aina noihin ihme värjäyssekoiluihin? Eikä kuitenkaan koskaan ollut tyytyväinen hiuksiinsa? Voi kun olisin löytänyt tämän oman hiusvärin ihanuuden jo tuolloin vuosikausia sitten! Hentohan tukkani on edelleen, mutta kärsivällisyyden, värjäämättömyyden ja Evonia-kuurin avulla on kasvua saanut vauhditettua reippaasti ja samalla myös vahvistettua uuden hiuksen rakennetta. Toimii siis ehdottomasti ja Evonia pysyy käytössä edelleen, kaikkien näiden 12 (!!!) epäsäännöllisen säännöllisen käyttövuoden jälkeen 🙂

Löytyykö teiltäkin näitä nuoruuden värjäyskokeiluja?

Millä menestyksellä? 🙈

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.