Hawaii & Cali + matkaturinoita

Pientä matkapostausta toivottiin ja hoksasin juuri etten koskaan saanut aikaiseksi raapustaa semmoista edes viimeisimmästä Indonesian reissusta. En toisaalta ole kai vielä edes siirtänyt Indonesian kuvia koneelle, jotenkin nykyään toimii tietokone niin hitaasti että kuvien läpikäminen on aina tuskan takana. Viimeisimmän reissun kuvat kuitenkin sain nyt siirrettyä sopivasti tänne talteen 🙂
Reissumme sijoittui tosiaan Los Angelesiin ja Havaijiin (Waikiki, Oahu), jotka molemmat ovat ennestään tuttuja paikkoja. Losin välietappi oli lähinnä sen vuoksi, etteivät nuo lennot olisi yhteenmenoon ihan niin rankat. Loseissa on tähän aikaan vuodesta melko viileä, joten koko aika siellä olisi kyllä ollut itselleni aivan liian hyytävä, onneksi oli kevytuntsikka matkassa mukana! Oli nimittäin todella oiva vaatetus 😀 Nyt tosin katsoin, että sinne on tullut joku ihme helleaalto ja +30c lukemat!Nuo muutama Losin päivä oleskeltiin Santa Monicassa, jossa on hyvin kaikki oleellinen lähellä, eli ranta ja shoppailut. Third street promenade-ostoskadulta löytyy kertakaikkisesti kaikki oleelliset kaupat ja ollaan aiemmilla reissulla ajettu sinne kauempaakin ostoksille. Muutenhan Loseissa pitää melkeinpä olla oma auto, välimatkat kun ovat eri paikkojen välillä niin suuria ettei siellä paljon taksillakaan kannata ympäriinsä huristella. Itse en myöskään ole mikään julkisten kulkuneuvojen suurin kannattaja tuolla päin..

Santa Monica Pierillä..

 

 

Havaijilla
tuli lojuttua viikko, mutta siellä olisi kyllä maannut vaikka kuinka
paljon pidempään. Itse en jaksanut ottaa lomalla mitään stressiä
kiertelystä ympäri saarta tai Loseissa ylinpäänsä, vaan tavoite oli
lähinnä vaan tällä kertaa päästä jonnekin löhöämään, sekä keräilemään
voimaa  ja aurinkoenergiaa. Siksi ei oikeastaan tullut Waikikiltäkään
nyt poistuttua oikeastaan muualle kun ostarille ja Diamond Headiin.Hanauma Bay oli myös alunperin mielessä, samoin kun Kailuan ranta joissa
tuli käytyä viimeksi, mutta jotenkin aika ei vain riittänyt. Noissa
Oahun perus-nähtävyyksissä kuten Pearl Harborissa, Dolen
ananasplantaasilla ja Polynesialaisessa kultuurikeskuksessa, sekä Kailuassa ja Hanauma Bayssä on tullut
käytyä joskus aiemmin ja noissa ensimmäisenä mainituissa kyllä riittää jokaiselle kertakaikkiaan
se yksi kerta 😀 Ei nimittäin omasta mielestäni mitään kovin
kummallista, mutta ehkä joku muu on saanut niistä enemmän irti kun minä.

Waikikin hotellista kysyttiin instagramin puolella ja hotelli oli tosiaan tämä Outrigger Reef Waikiki.
Todella hyvä hotelli aivan rannalla ja muutenkin ostoskatuun nähden
erinomainen sijainti sopivan lähellä kaikkea. Nyt Havaijilla oli vielä
suht low-season, eli hotelleissakin huomasi selvästi hintaeron sesonkiin
verrattuna.

 

Hotellin poolia!

 

 

 

 

Diamond Headissä valmiina nousuun! Oltiin super-reippaita ja käveltiin Waikikiltä Diamond Headiin ja tuosta toki vielä sinne ylös huipulle. Alas vielä jaksoi kävellä, mutta tien varresta oli pakko ottaa bussi kun alkoi sen verran tuntua jaloissa yli 10km käppäilyt 😀

 

 

 

 

Huipulla on ihan kivat maisemat!

 

Matkabudjetista Jenkkeihin myös kyseltiin noin yleisellä tasolla. Budjettia on hankala arvioida sikäli kun ihmiset käyttävät rahaa todella eri tavoin. Jenkeissä on esimerkiksi ravintoloissa huomattavasti yksinkertaisempaa jotenkin maksaa käteisellä, joten itse varaan yleensä kaikki ruokailut (aamupalat, jos syö ulkona, lounaat, päivälliset yms) käteisvaroihin jotka vaihdan dollareina ja usein siihen päälle vielä käteistä varmuuden varalta.Sanoisinko, että olen itse pärjännyt usein ruokailujen suhteen aikalailla budjetilla 30-50d/päivä, tuo 50 on siis aivan ehdoton maksimi (sillä oletuksella että syö kaikki ateriat (3) ulkona) ja useimmiten varmasti riittää vajaat 30 dollariakin esimerkiksi aamupalaan ja päivälliseen, riippuu toki paljolti missä syö. Mutta Suomeen verrattuna on ulkona ruokailu on kuitenkin huomattavasti edullisempaa. Shoppailut noin muuten teen useimmiten kortilla, enkä varaa käteisvaroihin vaan enemmänkin tilin matkabudjettiin. Toki esimerkiksi lentokenttätakseihihin yms muihin pakollisiin kuluihin on hyvä varata rahaa käteisenä.

 

 

 

Waikikin auringonlaskua 🙂

 

 


..ja lisää auringonlaskua 🙂

 

 

Matkojen suunnittelusta myös yleisesti kysyttiin. Mitään sen kummempia säästövinkkejä sen suhteen en osaa sen kummemmin heittää lukuunottamatta talovuokrausta, jota useimmiten Tommin kanssa harrastetaan. Eli vuokrataan matkakohteesta asunto tai talo loman ajaksi tavallisen hotellin sijaan. Useimmiten tuolla keinolla saa huomattavasti paremman majoituksen kun vastaavalla rahasummalla maksaisi hotellimajoituksesta.Yleensä tuo rahasäästö kuitenkin tulee noissa vuokrattavissa vasta sitten kun yöpyjiä on vähintään se 4, edes 3 jakamassa kuluja. Kahdestaan reissatessa ehkä edullisempi vaihtoehto useimmiten on ottaa se hotelli, koska harvemmin nuo vuokrattavat kohteet ovat mitenkään erityisen halpoja ellei yöpyjiä ole tosiaan useampi. Mutta esimerkiksi Balilla on ollut niin eri juttu asua yksityisessä villassa omalla uima-altaalla omassa rauhassa kun jossain pienessä hotellihuoneessa ruuhkaisella uima-altaalla. Noissa villoissa ja asunnoissa on useimmiten myös keittiöt, niin voi itse kokkailla aamupalaa ja välipalaa, esimerksi Portugalissa tehtiin aamupala aina itse talolla, muulloin on ollut kivaa että on edes jotain hätäsyötävää jääkaapissa välipalaksi yms vaikka muuten söisikin ulkona.

Mitään universaalia sivua en kuitenkaan osaa noille vuokrauksille heittää vaan tulee aina matkakohtaisesti googletella ”apartment rentals” tai ”villa rentals” yms aina kuhunkin kohteeseen. Onhan noissa aina toki myös enemmän vaivaa normaaliin hotellivuokraukseen verrattuna kun joutuu säätämään omistajien kanssa depositien, avaintenluovutusten yms asioiden kanssa, mutta omasta mielestäni ainakin ehdottomasti ollut hotelleja mieluisampia kokemuksia nuo ”omat majoitukset” Kaliforniassa, Portugalissa ja Balilla :)Itse lentoja tulee selailtua lähinnä Momondosta ja muista yleisimmistä hakukoneista, harvemmin tulee erityisesti juostua minkään varsinaisten tarjousten perässä. Lähiaikoina on kuitenkin tullut huomattua, että lentojen hinnat saattavat oikeasti heitellä ihan huomattavia summia hakukoneissa riippuen siitä millä koneella sattuu niitä katsomaan. Kai ne on ohjelmoitu nostamaan/laskemaan hintoja sen mukaan kuinka usein käyt samoja lentoja hakemassa. Kannattaa siis ihan suosiolla aina yrittää hakea lennot vaikka kahdesta eri ip-osoitteesta, niin välttyy maksamasta ihan kamalasti väliä 😀

Noin yleisesti laitan säästöön joka kuukausi reissuja ja muita varten, mitään ihan virallista matkakassaa ei ole siis pystyssä. Matkoihinhan tosin pääasiassa säästän! Esimerkiksi 200-300e/kk on yleensä ihan realistinen minimisumma, niistähän nyt kertyy jo vajaassa vuodessa ihan kiva potti! Toki jo matkaa ja yleistä budjettia suunnitellessa katson hakukoneilla vähän lentojen ja majoitusten hintoja kohteeseen, yleinen hintatasokin vaihtelee niin paljon sen mukaan minne reissaa. Esimerkiksi kuukauden Balin reissulla kului luonnollisesti huomattavasti vähemmän rahaa kun 1,5 viikon jenkkireissulla 🙂

 

Jos on mielessä vielä jotain kysyttävää, niin voin vastailla vaikkapa kommenttiboksin puolella :)Matkakuvat on muuten kuvattu lainassa olleella Canon G7X-kameralla. Ihan superhyvä ”edistynyt pokkari” käännettävällä selfienäytöllä juuri tuommoiseen vapaa-ajan kuvaukseen!! 🙂

6 vastausta artikkeliin “Hawaii & Cali + matkaturinoita”

  1. Näyttääpä kauniilta! Minkä malliset banit sulla on tuossa viimeisessä kaverikuvassa?

  2. Oisko suositella kohtuuhintaista hotellia los angelesista? Mikä alue olis hyvä? 🙂

    1. Ainakin tuo Santa Monica on hyvä jos haluaa, että on juurikin shoppailut ja ranta lähekkäin, lisäksi Venice Beach suht lähellä muutaman kilometrin päässä! Pari kertaa ollaan oltu myös Hermosa Beachillä, joka ihan superihana alue, tosin kovin erilainen. Vähän "varakkaampaa" porukkaa, niin esimerkiksi mitään kodittomia ei käytännössä ole ollenkaan, siellä tosin huonommin varsinaisia hotelleja (ollaan sieltä siis juurikin vuokattu taloja) ja sitten varsinaiset turrekohteet ihan eri suunnalla. Hollywoodissa en missään nimessä yöpyisi Loseissa, siellä on pelkkiä hörhöjä ja se tähtikatukin on nähty ihan muutamassa tunnissa. En ole aikoihin ollut Loseissa varsinaisessa hotellissa, mutta nyt siis muutama yö Santa Monicassa tässä: http://www.booking.com/hotel/us/cal-mar-suites.fi.html , ei todellakaan mikään kummallinen, en ehkä menisi uudelleen 😀 Toivottavasti oli jotain apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.