Suunnitelmani ensi vuodelle ja tulevaisuuden ura-pohdintaa

Lähiaikoina on tullut mietittyä ensi vuotta ja vähän töihinpaluun aikataulujakin. Virallisestihan palaisin töihin ensi helmikuun viimeisellä viikolla ellen sitten jää hoitovapaalle joksikin aikaa. Alunperin mietimme tekevämme kotona vaihdon jolloin olisin itse mennyt takaisin töihin heti tuolloin talvella ja mies jäänyt kotiin ainakin joksikin aikaa, mutta enää ei tiedetä ollenkaan varmaksi kumpi jää kotiin ja kuinka pitkäksi aikaa.

Poikaa kun ei varmasti ihan vielä reippaasti alle vuoden ikäisenä viitsitä laittaa hoitoon jos vain on toinen mahdollisuus, kaikillahan ei sitä edes välttämättä ole. Jokatapauksessa pitäisi pikkuhiljaa osata sanoa jonkunlaista aikataulua ihan päivähoitohakemuksenkin puolesta, Käpylässä kun on kuulemma todella pitkät jonot, joten mitä aikaisemmin pistää hakemuksen menemään, sitä parempi.


Nyt olen aktiivisesti alkanut tuumailla jonkintyyppisten opiskeluiden
mahdollisuutta keväälle! Olen aikaisemmin kesällä tutkinut mm. avoimen yliopiston
kurssitarjontaa ja sitten myös avoimen kauppiksen opintoja. Vielä en
nimittäin ole päättänyt kumpi kiinnostaisi enemmän, kauppatieteet vai
viestinnän opinnot. Jokatapauksessa saisi jotain puuhaa päiviin tuossa
vaiheessa kun ollut vuoden kotona ja voisi joustavasti olla kotona
samalla opiskellen esimerkiksi osaksi etänä ja iltaisin. 

Olen yrittänyt puntaroida mielessäni noiden kahden eri alan opintojen välillä, mikään nyt ei tietysti estä käymästä molempia! Aikomukseni tuskin on juuri tällä hetkellä opiskella mitään varsinaiseen tutkintoon saakka (noita avoimen opintoja kun vissiinkin voi hyväksilukea siinä vaiheessa jos aloittaa opinnot varsinaisessa tutkinto-ohjelmassa) vaan lähinnä omaksi ilokseni ja harrastusmielessä, sekä tietty myös pieneksi CV:n täytteeksi. Jospa siinä kaiken ohella myös selkiintyisi, että mikä mahtaa olla juuri semmoinen sydäntä lähellä oleva juttu. Ylempi korkeakoulututkinto on kuitenkin ehdottomasti suunnitelmissa vielä suorittaa, täytyy vain katsoa ajankohta sille.
Tässä 8 vuoden blogi”uran” aikana on tullut bloggaajana treenattua aika reippaasti esimerkiksi some-viestinnän parissa ja tehtyä yhteistyötä lukemattomien toimistojen ja yritysten kanssa. Toisaalta sitä ei edes tajua kuinka arvokasta työkokemusta tässä onkaan vuosien varrella karttunut alan kasvaessa. Itselleen kun kaikki tämä eri yhteistöiden toteuttaminen, yritysten kanssa viestittely ja konktaktointi, sekä sata muuta tähän hommaan liittyvää asiaa ovat niin itsestäänselvyyksiä. Jos saisin päättää oman työni lisäksi jonkun alan jossa haluaisin työskennellä tällä hetkellä, olisi se varmasti juuri blogiviestintään liittyvää alan ollessa itselleni niin tuttu ympäristö. Ajatus noihin viestinnän opintoihin onkin lähtenyt juurikin tästä, jolloin optio juuri viestinnän hommiin voisi olla joskus avoin senkin puolesta, että olisi mustaa valkoisella myös alan perusopintoja sen käytännön kokemuksen lisäksi. Ehkä suurin unelmani olisi kuitenkin myös työ, jossa onnistuisi tavalla tai toisella tehdä osan viikosta etätöitä kotoa tai muualta.
Kauppiksen opinnot taas kiinnostaisivat tietysti siitä syystä, että
tukisivat tradenomin tutkintoa ja samalla myös nykyistä urapolkuani.
Itsehän suuntauduin opinnoissani lähinnä finanssialaan/rahoitukseen ja
juridiikkaan, joten tuon alan opinnot olisivat ehkä järkevin vaihtoehto,
mutta eniten ehkä kiinnostaisi tällä hetkellä markkinointi, joka taas
voisi olla myös plussana tuohon aiemmin mainitsemaani
viestintä-aiheeseen! Vielä en ole tosiaan sen koommin edes tarkemmin
tutustunut alkavaan kurssitarjontaan, mutta ehdottomasti tässä syksyn
aikana pitäisi saada tähänkin asiaan selvyys. Kun vain saisi itseään
tässä vauvahälinän keskellä niskasta kiinni asian suhteen! 😉
Olen itse nimittäin elämän kanssa usein ihan super-suunnitelmallinen, mutta tässä vuoden aikana olen tuosta luopunut toistaiseksi ja syy on tietysti vauva. Pienen lapsen kanssa kun on mahdoton tehdä mitään kuukauden tarkkoja suunnitelmia kun ei ole varmuutta milloin yleisesti kykenee palaamaan töihin tai pistämään pojan päivähoitoon. Ehkäpä äitiysloma tai hoitovapaa on muutenkin oivallinen mahdollisuus vähän selkeyttää ajatuksiaan tulevaisuuden suhteen ja ottaa pieni aikalisä. Itselleni tämä puoli vuotta pois töistä on juuri ollut tämmöinen breikki kaikesta ja lähinnä irtiotto, jonka aikana pääsee oikeasti tekemään asioita itselleen ja keskittymään elämiseen vauvan kanssa ilman stressiä.


Noista kengistä on myöskin kyselty instassa ja täällä. Ovat tosiaan ne aikaisemmin esittelemäni Niken Huarachet eli ”arkilenkkarini”, jotka tilasin Junkyardilta. Löytyvät tosiaan täältä. Aivan lempparikenkäni, superhyvät jalassa ja aivan äärettömän kevyet! Vaikka ovatkin melko hintavat, niin ehdottomasti hintansa väärtit 🙂

Joku saattoi myös ehkä bongata uuden laukun 😀 Sorruin siis, heheh. Esittelypostausta tulossa myöhemmin!
Postaus sisältää kaupallisen linkin.

6 vastausta artikkeliin “Suunnitelmani ensi vuodelle ja tulevaisuuden ura-pohdintaa”

  1. Itse olen nyt ollut vuoden töissä hoitovapaan jälkeen. Itselle teki tosi hyvää pysähtyminen..ennen olen vaan suorittanut elämää eteenpäin. Olen kanssa opiskellut tradenomiksi, mutta tämä nykyinen työ ei tunnu enää innostavalta/omalta.Enää en opiskelisi tradenomiksi,mutta aikoinaan näin sen ainoana suuntana 😀 Avoimen tarjontaa olen tutkinut, mutta vielä en ole osannut päättää mihin suuntaan työasioiden kanssa lähtisin.

    1. Niinpä! Nyt kotona ollessa on kyllä huomannut kuinka tarpeeseen tämä paussi tullutkaan. Ehkäpä sama juttu että valitsisi opinnot ehkä eri tavalla tai ainakin suuntautumisen. Tosin omalla kohdallani tradetutkinnosta on ehdottomasti ollut vain hyötyä työllistymisessä! 🙂

  2. Avoimen yliopiston opintoja oon kans kattellu ja viestinnän perusopinnothan siellä sais suoritettua. Tykkään ite että sais suoritettua jonkun kokonaisuuden eikä vaan muutamaa kurssia. Toisaalta mun ei pitäis kyllä suorittaa enää yhtään mitään (kun on jo niin paljon kaikkea) mutta minkäs teet kun aina kuitenkin tutkii noita opintoja 😀

    1. Juu kokoaisuus olisi mulla myös tarkoituksena, mutta saa nähdä kuinka aikaavievää se olisi babyn kassa, olisin itse ihan tyytyväinen myös muutamaan kurssiin! Nuo on kyllä kätsyjä ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.