Purkkirusketuksen ABC ja lempparituotteitani

Viime vuosina on rusketushullutukseni laatunut aivan hurjasti. Muutenkin olen nykyään melko varovainen auringossa, kuten tuosta aiemmasta aurinkopostauksesta tulikin ilmi. Yleisesti semmoinen överibruna on mennyt kyllä muodistakin jo aikoja sitten, mutta en silti väitä etteikö ruskettunut iho olisi kaunis! Edelleen tulee toki otettua jonkin verran aurinkoa, mutta olen siirtynyt rusketuksen suhteen pääasiassa itseruskettaviin.

Olen monta vuotta ollut todella laiska niiden kanssa ja pääasiassa siis vain tyytynyt kalpeuteeni talvisin. Itselläni on ainakin se, että jotenkin sen itseruskettavan aina iltaisin unohtaa, paras kun olisi tietysti tehdä siitäkin säännöllinen juttu niin olisi aina pieni sävy pinnassa. Rusketuskausi on juuri aluillaan ja voisin ainakin kuvitella, että itseruskettavista käy kauppa kovana tällä hetkellä! Auringon myötä kun moni haluaa pientä sävyä pintaan vaikkei bikinikausi vielä täysillä olekaan täällä.

Tässäpä omia vinkkejäni tasaiseen feikkirusketukseen!

 

Kuorinta. Varsinkin talven jäljiltä tämä on aivan ehdoton! Itseruskettavat tarttuvat kuolleeseen ihosolukkoon ja kuiviin kohtiin todella epätasaisesti, joten alkuun onkin hyvä kuoria iho perusteellisesti (mielellään parikin kertaa) ja muutenkin pitää huolta ihon kosteutuksesta. Oma ehdoton lempparini kuorinnoista on tuo Patykan vartalokuorinta, joka on hyvän laadun lisäksi äärimmäisen riittoisa. Jotkut halvat kuorinnat jotenkin huljuvat iholta ja niitä joutuu laittamaan määrällisesti paljon, mutta tuosta riittää oikeasti ihan pieni määrä.

Ennen olin sitä mieltä, ettei kuorinnoista huomaa eroa, mutta tuon jälkeen olen eri mieltä! 😀 Eroaa kyllä niistä halvemmista, joita joskus aiemmin olen käyttänyt. Nyt lähtee aiemman kasvokuorinnan loputtua käyttöön tuo Mossan Age Excellence kuorintanaamio, joka kuorinnan lisäksi taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan.

Kosteutus. Kuorinnan lisäksi lähes yhtä tärkeä juttu on kosteutus! Olen itse saanut monesti kehuja tasaisesta rusketuksesta oikeastaan huolimatta siitä mitä tuotteita käyttänyt, harvemmin väristä tulee laikukas. Voisinkin sanoa, että ehkä sillä on suuri merkitys, että rasvaan ihoani jokaikinen kerta suihkun jälkeen. Tällöin itseruskettavakaan ei tartu ikävästi ja epätasaisesti kuiviin kohtiin, kun iho on ravittu ja kuollut ihosolukko kuorittu pois.

Tällä hetkellä on vartalon kosteutuksessa käytössä Mossan vartalovoiteet, joista tykkään kyllä. Ja erityisesti tuosta hoitavasta Intense Nutrition-vartalovoiteesta, joka on näistä kahdesta parempi kuivalle iholle. Tuoksu on tyrnimarja (sama aivan ihana kun siinä aiemmin hehkuttamassa öljyseerumissa!). Vähemmän kuivalle iholle on tuo kevyempi karviaismarjan tuoksuinen Mossa Multi Moisture Body Lotion, joka kuitenkin kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Molemmat näistä siis luonnonkosmetiikkaa.

Levityskinnas. En enää voisi levittää itseruskettavia paljailla käsillä! Ja silti onnistun öisin aina raapimaan itseäni niin, että kynnenaluset ovat aivan itseruskettavassa aamulla 😀 Levityskintaan avulla levitys on todella vaivatonta ja olen itseasiassa myös monesti miettinyt tilaavani eBaystä jonkun semmoisen ihan levityshanskan. Kasvoille levitän itseruskettavan voiteen Beautyblenderillä, joka on siihen näppärä. Varsinkin mousset saa levitettyä vartalolle todella tasaisesti kintaan avulla. Levityksessäkin on hyvä tietysti huomioida tietty järjestelmällisyys, eli käydä alueet läpi yksi kerrallaan jolloin tulee levitettyä yhtä paljon joka puolelle. En tiedä miksi sain nuorempana levitettyä kaikki voiteet (mukaanlukien ir:t) ongelmitta omaan selkään, nykyään olen kai niin kankea, että se on jopa täysi mahdottomuus. Jotenkin sitä kuitenkin aina onnistuu 😀

Asteittain ruskettavat ovat hyvä vaihtoehto jossei halua liian tummaa sävyä ja muutenkin ”pehmeämmän lähdön” itseruskettavien maailmaan.  Jos on todella vaaleaihoinen, voi noilla voitella saada jo ihan kivasti väriä. Usein kun nuo astettain päivettävät voiteet ovat käytännössä kuin vartalovoiteita, tuoksu on todella mieto ja levitys helppoa (toki näidenkin kanssa on hyvä olla kinnas tai ainakin pestä kädet hyvin levityksen jälkeen!). Luonnollinen väri tulee iholle asteittain 2-3 levitysillan jälkeen. Itse usein ”boostaan” rusketusta lisäämällä varsinaisen itseruskettavan jälkeen asteittain päivettävää voidetta siinä vaiheessa kun väri alkaa vähän haalistua, eli ehkäpä noin 3-5 päivää levityksen jälkeen.

Viimeisimpänä olen käyttänyt tuota NKD SKN asteittain päivettävää voidetta. Tuoksu on melko mieto ja seuraavana päivänä on iholla kevyt päivetys. Kosteuttaa ihoa samalla kivasti. Hintaa tuolla on reilun kympin verran. Merkki on Vita Liberatan pikkusisko, jonka pääosassa on nimenomaan väri. Olen testannut myös muita merkin itseruskettavia ja jos oikeasti hakee todella tummaa itseruskettavaa, niin sitä kyllä saa! Ne kuitenkin tahraavat lakanoita hurjasti enemmän kun kalliimmat, joten jos haluaa tahraamattoman ir:n, niin halpa ei välttämättä ole siihen paras.

Lemppareitani itseruskettavista (tiedän, että olen sanonut tämän ainakin tuhat kertaa) ovat tähän saakka olleet Vita Liberata ja Yves Rocher. Vita Liberata on melko hintava, mutta äärimmäisen laadukas. Yves Rocherin ir:t taas ovat todella edullisia ja niissä on aivan superhyvä hinta-laatusuhde. Eniten pidän Vita Libertan tuotteista vartalomoussesta, jolla saa todella kauniin ja tasaisen värin. Yvesin tuotteista lemppareitani ovat kasvojen Lifting-voide, joka on vuosi toisensa jälkeen kertakaikkiaan vaan paras, eikä jätä iholle semmoista ärsyttävää kiristävää tunnetta.

Nyt olenkin ekaa kertaa testannut myös luonnollisempia itseruskettavia (ja etten nyt ihan huijaisi, niin itseasiassa myös Vita Liberatan tuotteet ovat suurimmaksi osaksi luonnollisia ainesosia) ja tuotteina on ollut käytössä australialaisen Eco by Sonya-merkin tumma vartalomousse ja asteittain päivettävä kasvovesi. Vartalomousseja nyt olen aikaisemminkin käyttänyt, mutta tuo kasvovesi on kyllä ihan uusi juttu. Toivon nyt, ettei tämä hehkutus näistä kuulosta liian yliampuvalta, mutta olen totaalisen rakastunut näihin!!! Aikaisemmin itseruskettavien laitto on ollut vähän semmoista pakkopullaa, koska ahdistaa eniten juuri se tahmainen tunne mikä iholle jää. Ja sitten keksii illalla aina jotain tyhmiä tekosyitä miksei viitsisi levittää, kuten vasta vaihdetut puhtaat lakanat tai puhdas pyjama 😀 En ole rehellisyyden nimissä itse kyllä huomannut, että nuo olisivat tahranneet ollenkaan.

Tuon Eco by Sonya Cacao Firming Mousse-vartalomoussen tuoksu on hieman ehkä yrttinen, mutta ei juurikaan itserusketusmainen. Mikä parasta, niin käytettyäni tätä en ole edes muistanut, että iholla on itseruskettavaa! Niin luonnollinen tunne siitä jää. Joidenkin tuotteiden jälkeen on olo iholla aamuisinkin semmoinen möhnöinen ja suihku on aivan pakollinen. Tästä taas ei, tosin kevyt DHA:n tuoksuhan tästä kuitenkin jäi parin tunnin jälkeen, mutten jotenkin edes kiinnittänyt siihen huomiota. Toisaalta käyn yleensä aina suihkussa aamulla sen jälkeen kun on levittänyt yöksi itseruskettavia, niin saa pestyä iholta tavallaan sen ”ylimääräisen värin”.

Sanoisinko, että tuolla syntyvä rusketus on vähän lämpimämpi sävyltään kun esimerkiksi Vita Liberatan kylmempi sävy. Sain itse kuitenkin parissakin paikassa kehuja luonnollisesta rusketuksesta, eikä meinattu uskoa, ettei rusketus ole ”aito”. Tulos on melko tumma tällä ja oikeastaan juuri omaan makuuni. Väri kului tasaisesti pois, eikä jättänyt mitään laikkuja ihoon. Tuo ylimmän kuvan tuorein bruna on siis näillä tuotteilla saatu, vaikkakin ei ehkä saa kuvasta parhaiten selkoa 🙂

Tiedän, että pitäisi pikkuhiljaa heivata tuo vanha kinnas 😀 Haha!

Tuolla Face tan water-kasvovedellä taas syntyy kunnon sävy 2-3 levityskerran jälkeen. Yhdelläkin kerralla kyllä tuli jo kevyt sävy. Sinänsä näppärä kun voi sen kanssa itse säädellä rusketuksen syvyyttä. Levitys vanulapun kanssa kasvoveden tavoin on äärimmäisen helppoa. Eco by Sonya-tuotteiden hinta on kyllä huomattavasti korkeampi moniin markettimerkkeihin verrattuna, melko samoissa Vita Liberatan kanssa. Laadukas tuo sarja jokatapauksessa on.

Jos taas haluaa esimerkiksi kesän juhliin poispestävän vaihtoehdon, nimenomaan säärille tarkoitetun, on Guerlainilta tullut Terracotta-sarjaa tämä ”kesäsäärien meikkivoide”. Guerlain on merkkinä omassa lemppareideni top3:ssa ja rakastan varsinkin Terracotta-sarjaa! Olen ostanut vuosien varrella useampiakin loistavia tuotteita, mutta tämän uusimman sain blogin kautta testiin.

Terracotta Jolies Jambres-voide siloittaa ja kaunistaa säärien ihoa, sekä antaa kevyttä auringon hehkua. Näppärä valinta esimerkiksi kesän juhliin! Ihan kauhean usein en koe, että itselläni tälle tulisi kesäisin välttämättä käyttöä, koska en kuulu loppupeleissä kovin mekko-tai hameihmisiin, mutta esimerkiksi häihin voihin ostaa. Eiköhän tämä saada kohta aktiiviseen käyttöön kun se kunnon kesä alkaa 😉

Onko joku muu rakastunut noihin Eco by Sonya-tuotteisiin tai johonkin muihin näistä?

 

Postauksen tuotteet saatu. Sisältää affiliatelinkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.