MAINOS: Hei lukijani! Kokeile Nextoryn e- ja äänikirjoja maksutta 30 päivän ajan täällä 🌞 Omia kirjavinkkejäni löydät tästä postauksestani.
Lupailin aikaisemmin julkaista ohjetta keto-sämpylöihin ja unohdin viime viikolla koko homman. Viikko takaperin tosin julkaisin chia-tuorepuuron ohjeen, joten ettei menisi aivan ruokaohjeiden jakamiseksi, niin ehkä näin kerta viikkoon on passeli väli resepteille. Tässäpä siis vähähiilarista leipomisinspistä viikonlopulle!
Tein näitä (todella helppoja) ketosämpylöitä pari viikkoa sitten ja siihen asti olin syönyt tämän vajaan parin kuukauden ketoilun aikana vain siellä Santorinin herkkulomalla ja huh kuinka oudolta tuntuikaan syödä leipää! Pidän leivästä, mutta en ole koskaan ollut kuitenkaan mikään leivän suurkuluttaja. Ennen ketodiettiä ostin kaupasta todella harvoin leipää, mutta toki se silloin tällöin uppoaa. Olen itse enemmänkin esimerkiksi näkkäreiden ystävä ja täytyykin yrittää kaivella jos löytyisi joku ohje esimerkiksi siemennäkkileipään, jota voisi kokeilla tai muokata keto-ystävälliseksi. Seuraavaksi olisi myös tarkoitus testata tehdä sämpylöitä keto-hamppareihin. Tämä postauksen sämpylöiden ohje on napattu Keto Kickstart- Keto reseptejä – kirjasta. Jätin alkuperäisestä ohjeesta pois ksantaanikumin (1/2 tl), koska edes Ruohonjuuri ei tiennyt kyseisestä ainesosasta ja ajattelin, että antaapi olla. Tällä ohjeella syntyy noin 8 sämpylää.
Ainekset:
230g juustoraastetta
100g Philadelphia-tuorejuustoa
1/2tl psylliumia
120g mantelijauhoja
1 rkl hamppujauhoja (itse käytin hampunsiemenrouhetta)
2 tl leivinjauhoja
1 kananmuna
hyppysellinen suolaa
Ohje: Sekoita kaikki muut ainekset kulhossa ja laita sulamaan mikroon, kananmunaa lukuunottamatta. Kun ainekset ovat aavustuksen sulaneet, sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hetki ja lisää mukaan kananmuna. Laita taikina jääkaappiin noin 15-20 minuutiksi. Esilämmitä uuni noin 180 asteeseen. Muotoile taikina sämpylöiksi ja paista uunin keskitasolla noin 20-30min, kunnes sämpylät ovat saaneet hieman väriä pintaan. Herkuttele lämpimänä voin kanssa! 🙂
Oletteko jo testanneet keto-sämpylöitä? Lähteekö resepti toteutukseen?
Jos teillä on vinkkailla muista ohjeista keto-leipään niin otan mielelläni ohjeita vastaan 🙂
Kivaa viikonloppua 💕
https://www.vuohelanherkku.fi/tuotteet/ksantaani
tällaista löytyi s-marketista, olen käyttänyt gluteenittomassa leivonnassa
Hei kiitos!! 🙂
1/2 psylliumia? Siis paljonko?
Niin siis 1/2 tl 🙂
Outoa, ettei Ruohonjuuressa ksantaania tiedetty. Ainakin parikymmentä vuotta
käytetty gluteenittomassa leivonnassa.
Joo! Ehkäpä kyseinen myyjä ei vain tiennyt 🙂
Ksantaanikumista varoituksen sana; moni saa siitä mahanväänteitä. Kyseistä ainesosaa käytetään yllättävissäkin yhteyksissä, ei pelkästään leivonnassa.
Kiitos tiedosta 🙂
Ei kyllä tällä ohjeella tullut sämpylöitä.. Taikina ei pysynyt kasassa ja ”sämpylöistä” tuli paljon murusteleva ja jauhoinen levy.
Hmm, no onpas kumma! Itse olen ainakin onnistunut näiden teossa.
Mitäs tuon hamppujauhon tilalle voisi laittaa?
Hamppujauho ei ole pakollinen näihin. Meiltä löytyi kaapista niin laitoin 🙂